Utopia Balcanica

Balkanik la Uranus! Şi alte drăcii în agenda săptămânii: 5-11 septembrie 2022

Balkanik! La Uranus!

Balkanik la Uranus! Uranus la Balkanik! Am spus-o de suficiente ori cât să vii la Balkanik la Uranus? Treaba ta, io mă duc la Balkanik la Grădina Uranus, ca-n vremurile bune.

Acum e gata şi programul, îl poţi consulta pe sait, şi tot acolo găseşti link spre casa de bilete. În caz că te întrebai cum s-au aranjat headlinerii: Onuka vineri, Orange Blossom sâmbătă, Baba Zula duminică.

Târgul începe la prânz (mai puţin vineri, când începe la 4) şi ţuica e deja la rece, cre’că. Afterparty sâmbătă în jurul turnului lui Saligny. Be there or be ne-balkanik.

Mai trântesc o dată afişul aici ca să nu uităm că-i Balkanik din nou la Uranus. Balkuranus. Uranulkanik.


Desene la Comics Club.

Pe 10 şi 11 septembrie, adică sâmbătă şi duminică, la Comics Club de pe Nerva Traian are loc Bucureşti ComicsFest 2022, însufleţit de niciodată-obositul Octav alias smoking cool cat. Un weekend cu expoziţii, desene live, prezentări şi ateliere.

Posibil chiar şi cu vasile. Te ţin eu la curent pe feisbuc, dar dă o raită pe la comicăraie oricum, să vezi ce se mai desenează.


Chill în grădină.

Cel mai cuminte festival din România, Weekend Sessions în Grădina Botanică, se apropie tiptil de concluzie. Bilete şi alte amănunte direct pe site.

Sâmbătă se ascultă synthpopul ciudăţel al lui Michael Drew (pe care l-am descoperit şi eu cu ocazia asta).

Iar duminică vin Mara şi Cauê – dacă nu i-ai auzit până acum, chiar ai nevoie de nişte Brazilie în viaţa ta.


Şi alte aspecte.

Marţi, 6 septembrie, prietenii noştri E-an-na cântă la Expirat. Nu de-a-n boulea, ci în cadrul unui eveniment mai mare care se cheamă MMB Showcase şi care, de marţi până joi, mai aduce acolo trupe destul de jmechere, ca Subterranean Masquerade din Israel sau Love’n’Joy din Ucraina.

Joi (hăhă, joi), 8 septembrie, Norzeatic vine în Control cu Qinta Spartă: Tavi Scurtu la tobe, Tzuc la scrâşnit placa şi Albert Tajti la clape. Întâmplare rară, ca o auroră sau un ţunami. Invitat special – DJ Nob, Yokohama-Berlin.

N-ai plecat încă de la mare? De joi până sâmbătă, la Corbu se întâmplă un mic-mare festival botezat Black Sea Rocks Fest. Cu o grămadă de metale şi punkăreli de care a auzit foarte puţină lume, ceea ce nu le face mai puţin metal sau punk, ci din contră. Şi cu mâncare la ceaun. Şi cu băeatu’ DENIS, că acolo voiam să ajung.

Sâmbătă, 10 septembrie, doi gagii pe nume Michael Blakey şi Chuckk Hubbard albăstresc iarba la Londohome cu o chitară şi un banjo.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net