Utopia Balcanica

Zilele Caleido în Ferentari şi alte întâmplări fericite. Agenda săptămânii: 22-28 august 2022

Zilele Caleido, după cum ziceam!

De joi, 25 august, până duminică, 28 august, descoperim şi sărbătorim cultura romă direct în Piaţa Ferentari. Patru zile cu concerte şi cu spectacole de teatru independent şi cu ateliere şi cu DJ-sesiuni şi cu educaţie.

Accesul e complet moka. Programul întreg e mai jos. Îl găseşti şi pe siteul hepăningului.

Vine Johny Romano, revelaţia recentă a lui Connect-R. Probabil cel mai bucureştean trap născut până acum în universul ăsta. Când l-am auzit prima oară am gândit: mamă, cât de Calea Moşilor sună băiatul ăsta. P-ormă am citit într-un interviu că băiatul ăsta vine de pe Moşilor (şi a crescut dup-aia în Ferentari). Încă am ureche, trăi-mi-ar. Good shit.

Vin Niko G şi Kali, pă care recunosc că nu le auzisem până adineauri da’ care fac un rap contondent, activist, un pic neşlefuit pe la margini dar nimeni nu-i Sara Hebe de Ferentari şi nici Public Enemy de Bucureşti chiar din prima. Pentru albumul “Tehno-vrăjitoarele” au lucrat inclusiv cu Wanlov the Kubolor, care-i chiar jmecher, gugăliţi-l.

Şi ca să fie feminismul feminism, vine doamna Mioara. Cu taraful de la Vărbilău şi fără nevoie de vreo prezentare.

Va fi şi un atelier de limba romani. Va fi şi un eveniment gastro cu Leontin Alexe, ciupercarul de pe Valea Doftanei. Vor fi discuţii despre Ferentari, despre istoria culturii rome şi despre civismul care ne lipseşte.

Check it out.


Dacă ne ajută Busu cu nişte soare, se întorc şi Weekend Sessions în Grădina Botanică, cel mai verde, paşnic şi cuminte mini-festival din oraş.

Sâmbătă şi duminică, după cum ne-am obişnuit. Cu scurtmetraje din selecţia UNATC, yoga şi chilăială, o bibliotecă vie, un film franţuzesc. Şi cu cântări aproape-tomnatice: indie-post-punk-rock de la Coven Clash, muzică de cameră cu Musica Viva, bluesy jazz cu Ruxandra Zamfir şi compania. Detalii şi bilete pe site.


În rest, restu’ – dar cu nimic mai prejos.

Miercuri, Ada Milea, Bobo, Anca şi Cristi cântă la Quantic despre pătrate şi cercuri.

Tot atunci, la ArtHub e o dezbatere despre umor la care aş fi venit şi eu dacă nu eram copleşit de diferite munci.

Joi, Artan şi Partizan prestează la Quantic pentru voi.

Tot joi, la Green Tea e bossanova, nu tărăboi.

Sâmbătă, Brie, Torsan şi Achim improvizează la Hidden o muzică mai dreaptătă sau mai strâmbătă.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net