Utopia Balcanica

Percuţie şi sărmăluţ(i)e. Agenda săptămânii: 27 martie – 2 aprilie 2023

Băieatu’ Hanuman Poetu a scos o piesă cu un videoclip.

[…] în care stau de vorbă cu o Românie personificată, dar care e bolnavă şi e internată la spital. Iar eu îi fac o vizită. Clipul prezintă ziua de dinainte de internare.

Hanuman e pe febeu şi pe iutub.


Ş-un live nou de la cabană de la Islaz. Credeai că Minulescu simplu e kitsch? Atunci ia d-aitsch! Minulescu balkanizat, geampara marinărească.

Islaz pe facebook. Islaz pe youtube.


Luni, 27 martie, în oraş sunt două pub quizuri: la Katz Gastrolab (Cişmigiu) şi la 1Up Gamers Pub (Amzei). Care-i mai simpatic? Întrebare capcană.

Tot luni, la BEAT bar umanist e un open mic de poezie. Fără mici, doar cu poezie.


Marţi, 28 martie, Tavi Scurtu toboşăreşte preţ de încă o seară minunată în Zadar. De data asta, împreună cu Răzvan Cojanu, şefu’ la bas. Groovy.

Tot marţi, We Singing Colors (reclame-la-telefonie-pop-folk) lansează la Expirat albumul HOPIUM.


Miercuri, 29 martie, prietenul nostru gastronom şi enciclopedia plimbătoare de zacuscă Cosmin Dragomir ne invită la o (destul de fancy-shmancy) degustare de vin românesc şi sarmale internaţionale la Casa Oprea Soare.

Tot miercuri, J’ai Bistrot suferă de un bluz adânc de mijlocu’ săptămânii. Îl tratează Soul Serenade şi nightloserul Hanno Höfer.


Joi, 30 martie, Bleu Reine – proiectul de folk alternativ darkălău şi electricuţ al cantautoarei pariziene Léa Lotz – opreşte un pic în Zadar.

Tot joi, la librăria Humanitas de pe Lipscani are loc lansarea inimosului volum de proză scurtă “Pe cine iubeşti mai mult” al Mihaelei Buruiană.

Tot joi, jazzofolkista Dana Florian şi Folk Grup Basarabia colaborează pe scena The Pub, la Universitate.


Vineri, 31 martie, pe Câmpineanu (tot la doi paşi de Universitate) se deschide magazinaşul de discuri PeVinil. Cu muzici şi cu trataţie.

Tot vineri, folk cu Baba Novak în proaspăt expandata rockotecă clasică Retro Pub din Lizeanu.


Sâmbătă, 1 aprilie, dubioşenie de Underworld cu ceea ce pare a fi trap alternativ emo punkist, dar poate mă înşel, că cine mai înţelege tineretu’. Siropmov, Lil Leen, Big Keli, ghosty punk şi un DJ set HazeGoKrazy.

Tot sâmbătă, la Trei Beţivi, Olivia de la Olly of Queens şi doi curcani bărboşi cântă din Nina Simone până-n Hooverphonic.

Pentru ăştia mai purii, tot sâmbătă, lasă-mă, papa, la 1Up Gamers Pub. Serată nouăzecist-douămiistă.


Duminică ne uădihnim.


Am ratat ceva? Vasile (a rond) utopiabalcanica punct net, sau scrie-mi pe feisbuc.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net