Utopia Balcanica

Pieţele lumii, sarmale şi bluz. Agenda săptămânii: 22-28 mai 2023

S-a lansat adineauri, pe hala veche de la Obor, Prin pieţele lumii. E o carte adorabilă (where’s Waldo meets ghid turistic) scrisă de Maria Bahareva, ilustrată de Anna Desniţkaia şi tradusă de Vasile Ernu, care îi plimbă pe plimbăreţii de toate vârstele prin 24 de pieţe ale lumii. Din Addis Abeba pââână în Santiago de Chile, via Bucureşti.

Cre’ că se mai lansează o dată şi la Bookfest (parcă sâmbătă), unde bănuiesc că va mai vorbi o dată Florin foarte frumos despre Obor şi viaţa care palpită într-însul. Şi poţi s-o cumperi direct de pe saitul editurii Frontiera.

Singurul meu reproş e că Anna chiar nu se pricepe la desenat mici, aptitudine care chiar trebe’ antrenată dacă vrei să ilustrezi Oborul şi să te ia copiii în serios. Să-mi scrie, îi desenez io nişte mici.


Marţi, 23 mai, Tavi Scurtu plăsmuieşte în Zadar. Din tobe, artă, presupun, pent’ că e Tavi Scurtu.

Tot marţi, Tajti şi Weber jazzuiesc la JazzBook, în Cotroceni.


Miercuri, 24 mai, sărbătorim la Quantic treizeci de ani de Sarmalele Reci. Şi ce dacă nu ai bani de discoteci nici la cinşpe ani şi nici la douăzeci?

Tot miercuri (oh wow, joia s-a mutat miercurea?), Sex Pula Pistol şi E-An-Na se încălzesc în Expirat pentru deja-îndrăgitul-deşi-e-destul-de-nou festival de la Singureni.

Tot miercuri, la Londohome, Ufuk Coşkun din Istanbul gâdilă strunele sazului cu nişte folclor anatolian.

Tot miercuri, la Trei Beţivi se lansează Arhiva de Geografie, volumul II. E o carte. Cu geografie. Şi se proiectează nişte documentare.


Joi, 25 mai, dacă ţi-e dor de vremurile când te plesnea nostalgia (iaca, ce meta am fost), Fun Loving Criminals cântă la Quantic.

Tot joi, în Zadar (dar nu degeaba), Torsan şi Achim improvizează oriental, încercând sssă îmblânzeassscă nişşşte şşşerpi imaginari.

Tot joi, la Katz Gastrolab se cântă bossanova braziliană de către Breeze. Şi zalele-i zuruie crunte.


Vineri, 26 mai, nu toţi profii sunt în grevă pentru că Ştefan Naciu ne cântă bluzu’ ăla de pe vremuri la Retro, în Lizeanu.


De vineri până duminică e a unşpea ediţie a festivalului stradal Femei pe Mătăsari. Cu nişte afterparties bombă marca Disco Lux la RAM, pe Elisabeta.


Sâmbătă, 27 mai, e Zvon în Mahala şi se aude până la Trei Beţivi. Cântece lăutăreşti trecute prin ciur de funk, jazz manouche şi prog-rock.

În timp ce dincoace, în Zadar, are loc una din întâlnirile alea mereu binevenite cu indie-folk-bluesul lui Nidal Ştefan.


Sâmbătă şi duminică e Bazar de Cotroceni. Cu un buchet stufos de muzici în Pasteur 12, cu alt buchet stufos de muzici pe garajul din Iatropol 20.


Dacă am uitat vreo drăcie, trimite-mi drăcia pe FB sau la vasile (a rond) utopiabalcanica punct net.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

1 Comment
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
trackback
Utopia Balcanica » Cronici cinstite: Mathara Bath Kade, o minusculă Sri Lankă (destul de picankă) pe colţul Oborului
1 year ago

[…] Acum ştiu. Am văzut-o în clipul unei fete din Sri Lanka. Am şi ginit-o acum câteva zile, la lansarea cărţii cu pieţele, dar nu mi-era foame şi eram pe fugă. Acu’ mi-e foame şi nu-s deloc […]

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net