Utopia Balcanica

Surf’s up & artă recentă. Agenda săptămânii: 12-18 iunie 2023

Cel mai talentat băiat din cartier, DENIS, a pus pă Bandcamp nişte demouri vechi şi frumoase care au prefigurat albumu’ Miezul Nopţii Bucureşti. Acolo e inclusiv piesa Vassily Boogie despre care se spune că ar fi botezată după mine pentru că la un moment dat am discutat cu omu’ despre nişte versuri. Sunt topit.


Marţi, 13 iunie, vechii prieteni leningrădeni (acum, din motive evidente, în exil), autori ai celui mai funky cover Duran Duran din istorie, Messer Chups cântă la Expirat. Surf-chităreală & horror din ăla bun cu vampiri de cauciuc. The Nuggers în deschidere.

Tot marţi o să-l ratez în Echoes pe islandezul Daníel Hjálmtýsson (pe care l-am ratat şi la TIFF). Neo-goth post-punk friguros, întunecos, exact ca bolovanul vulcanic de sub care vine.


Miercuri, 14 iunie, Zadar Bar găzduieşte PSIHOZE. Proiect interactiv multimediatic al artistei vizuale Ioana Tiberian. Şi vine şi Sian cu chitara.


Joi, 15 iunie, trei francezi care-şi zic Flow ma vie cântă coveruri pop-rock-folk în locşorul AM Social Space, pe lângă piaţa Regina Maria.

Tot joi e fantezie cu Multumult şi m2a în Zadar. Se suflă, se zdrăngăne, se percutează, se dansează, se sparg nuci.

Tot joi, în Echoes e o bătălie rockalternativă între 7th Boulevard şi Ţigări Fumează Oricine.


Vineri, 16 iunie, Dez (de la Jazzadezz şi Omelette), Dinu şi Diana cântă la Londohome.

Tot vineri, o tânără trupă de folk care se cheamă Omnis lasă focul de tabără pentru ţuţuroiul de bere de la Retro Pub, din Lizeanu.


Sâmbătă, 17 iunie, la Trei Beţivi e seara grunge-ului viu cu Teleaşă şi Ferezan.

Şi tot sâmbătă, la Retro, Banderas. Dacă citeşti asta, probabil îl ştii şi ai ciocnit la un moment dat o bere cu el.


Sâmbătă şi duminică, pe la apus de soare, avem Weekend Sessions la Muzeul de Artă Recentă din Primăverii.

Pe lângă expoziţiile muzeului (unde recunosc că n-am fost niciodată, ceea ce e urât), ne vom putea bucura de ateliere, proiecţii, un vinutz pe terăsutz şi muzici odihnitoare. Jazz meets alt-folk cu Luna Maar, electro meets urechile tale cu Electric Brother, chiar şi poezie meets dans cu Iulian şi Adora Tănase.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net