Utopia Balcanica

Punk, parizer, picnic. Agenda săptămânii: 21-27 august 2023

Luni, 21 august, Rumjacks aduc în Quantic punk-rockul celtic de Australia. În deschidere aduc Recycle Bin punk-rockul ne-celtic (tracic?) de România.


Miercuri, 23 august, nebunaticul nostru prieten gastronom Cosmin Dragomir organizează o degustare de parizer la Corks, în Centrul vechi.

Yep, o degustare de parizer. Cu Marian Timofti, preşedintele Federaţiei Naţionale a Degustătorilor Autorizaţi. Şi cu Dana Pop, doctor în biotehnologii alimentare. Pe lângă parizer, se vor degusta pălinci, vinuri, pâini şi muştaruri fancy.

Yep, o degustare de parizer. Din păcate, cred că locurile s-au ocupat deja (poţi să suni să întrebi, io-s în vacanţă) dar deja s-a anunţat o reluare în septembrie, aşa că să fim cu ochii pă Cosmin şi pă Corks.

Tot miercuri, Nitrozenfish (indie-grunge-alternativ) şi Clar de Lună (Unde Bate Shobo În Tobe) cântă la Echoes, fostul Have a Cigar de pe Dianei.


Joi, 24 august, cei Trei Beţivi de pe Vasile Lascăr sunt amfitrionii trupelor Syfo Dias (industrial-electro-progresiv) şi Meat Berries (grunge-ish).

Tot joi, Vali şi Victor din Zadar îi găzduiesc pe experimentaliştii multumult (Torsan, Stoica, Medoia, Achim), care îi închină lui George “Jurjac” Enescu un freestyle pre-festival.

Şi tot joi, Maria Răducanu şi Chris Dahlgren cântă în Londohome.


Vineri, 25 august, DENIS şi TAXAWAL bagă punku’ în Underworld.

Tot vineri, Funky Misfits bagă funku’ la Grădina Monteoru.

Şi tot vineri e jazz în Zadar, dar nu degeaba, heh heh.


Sâmbătă, 26 august, DENIS se întoarce. Dar cu piesele lui psihedelice şi cu jamuri. Şi cu GETCHOO (bedroom pop). La I-auzi una, pe Bărăţiei.

Tot sâmbătă, pe bătrânele Baricade se dezveleşte “Determinat”, a doua expoziţie solo a lui Adrian Popa.


Sâmbătă şi duminică se întâmplă Festivalul Strada Armenească. Dar nu pe Armenească, ci la picnic în Grădina Botanică. Cu 10 concerte live, două DJ seturi, ateliere, gastronomie şi cafeluţă.


Iar duminică, 27 august, Artan şi Suedezu partizănează în Echoes. Becul stă aprins.


Dacă am omis ceva, skrrrrrie-mi un mail.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net