Utopia Balcanica

De burtă şi de urechi. Agenda săptămânii: 23-29 octombrie 2023


Marţi, 24 octombrie, la Zadar vine Tavi Scurtu să bată în tobe. E deja tradiţie. E frumos.

Tot marţi, la RUAL, aprozaro-bistroul de pe Eminescu, prietenu’ Cosmin Dragomir organizează o degustare de mâncăruri pe bază de burtă. Pentru că-i ziua internaţională a burţii de vită şi mnoh, cui nu-i place burta. Pe afiş: menudo, trippa alla romana, tuslama, pörkölt de burtă şi alte câteva burţi.


Miercuri, 25 octombrie, la Isha (pe Vasile Lascăr) e o nouă seară all-you-can-eat nepaleză cu curryuri focoase şi momoşi miezoşi.

Tot miercuri, la Bucătăria.localfood în Dorobanţi, Adriana Sohodoleanu ne-a pregătit gustări de secol nouăşpe (dar proaspete), direct din cartea de bucate a cumetrilor Kogălniceanu şi Negruzzi.

Şi tot miercuri seară, la Retro Pub în Lizeanu e o folkăreală caritabilă cu Fiii Satului Montan.


Joi, 26 octombrie, la Retro e seara de coveruri a lu’ Vasi. Alt Vasi, nu io. Mie nici nu mi se zice Vasi, numa’ Ena îmi mai zice Vasi uneori.


Vineri, 27 octombrie. Tot la Retro, la roacări. Cântă Nitrozenfish. Grunge, post-punk, supărare mare. Cu Shobo la tobe, care are cel puţin un tricou făcut de mine. Poate îl poartă.

Tot vineri, la I-auzi una (pe Bărăţiei) e o manelotecă înspăimântătoare de Halloween cu Romeo Fantastick, care nu necesită prezentare, şi Sorin Necunoscutu, pe care îl cunoşti foarte bine că avea cântecul cu elefantu’.

Şi tot vineri, la Green Hours cântă Corina Sîrghi şi taraful lui Shaun aka Jean Americanu’.


Sâmbătă, 28 octombrie, la Trei Beţivi se dezlănţuie Saryn care-i o trupă nouă de melodic death metal locală. Sper că nu din categoria “alte gaze”, vorba unor băieţi de mai demult.

Tot sâmbătă, la Echoes îşi fac apariţia Bulz Brotherz, un nou proiect din seria mămăligă cu rock’n’roll şi cu brânză.

Poate mai important, sâmbătă e carnal-valul Sex Pula Pistol în Quantic. O să fie ca-n Ibiza, minus cuptoarele cu pizza.

Şi tot sâmbătă, Farba Kingdom, Imortalia şi nişte DJ tenebroşi îşi dau mâna întru dark wave şi spookioşenie gotică. La I-auzi una.

Iar dacă ţi-e poftă de tacos, la pitoreasca berărie Anagram din Crângaşi (pe malul lacului) e halăuin pe mexicăneşte.


Duminică, 29 octombrie, bosanovă and chill la Green Hours cu vechii prieteni Mara şi Cauê şi musafirul special Joca Perpignan (Rio-Tel Aviv).


Şi dacă am uitat ceva, am încălecat pe o şa.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net