Utopia Balcanica

Cobza, muzicuţa şi alte antichităţi. Agenda săptămânii: 20-26 mai 2024


Luni, 20 mai, la Trei Beţivi e o seară de core-uri (hard-, grind-, metal- ş.a.m.d.). Pune muzică Tase.


Marţi, 21 mai, la 1Up Gamers Pub pe Mendeleev e o seară de Catan, complet diferită de seara de metale de mai sus.


Miercuri, 22 mai, în Echoes pe Dianei se manifestă o trupă shoegaze-dream-poprock care se cheamă Not My Cup of Tea (şi chiar nu e ceşcuţa mea de ceai dar nu sună rău deloc).

Tot miercuri, la Londohome are loc un workshop de dans tradiţional kurd. Pentru toate jocurile de cuvinte aferente mă poţi contacta pe mine în privat.


Joi, 23 mai, The Mo Chits se fac auzits (împreună cu We Singing Colors) la Echoes. Folk-rock-psihedelie meets indie pop.

Tot joi e porţie dublă de percuţie cu Negretti şi Bălaşa la Zadar.

Tot joi e nişte fado la Green Tea.


Vineri, 24 mai, Tzetze şi Andrei Rotariu sunt Blue Monday Ministers la Retro Pub. Călătorie prin istoria bluzului tradiţional, de la Mississippi John Hurt la Ry Cooder. Las aici filmul unui concert întreg, aşa mult îmi place de ei.

Tot vineri se întoarce RA the Rugged Man în Quantic, de data asta încălzit cu Paraziţii. Blasts from the pasts.


Sâmbătă, 25 mai, ISLAZ! woo! Islaz. Prietenii noştri feroviaro-folkrockări Alex Drăghici & Islaz se întorc la Trei Beţivi cu material nou.

Tot sâmbătă, FAFE (am auzit nişte puşti spunând FAFE la Far Away From Earth), SpeOancele şi Rage Nation cântă în I-auzi Una, la Cocor. Diferite tipuri de tineri cântând diferite tipuri de rock alternativ.


Duminică, 26 mai, la Expirat se întâlnesc Lăutăresele.


De joi până duminică e târgul anticarilor în parc la Obor. Anul trecut a fost drăguţ. Protip: statuia aia urâtă a lui Ştefan cel Mare nu e de vânzare, face parte din parc.

De vineri până duminică e Femei pe Mătăsari, despre a cărei ediţie de primăvara asta nu ştiu încă nimic da’ or comunica şi ei ceva curând.

Iar sâmbătă şi duminică sunt sunetele Cotrocenilor – în Cotroceni – cu surse de sunete cotroceniene precum Nidal şi Unu’.


Şi am încălecat pe un şlap.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net