Utopia Balcanica

Pistolarii bagă dans, copchii bagă desen. Agenda săptămânii: 27 mai – 2 iunie 2024


Dacă ai drum prin Pantelimonul profund, la moscheea de pe Fundeni (aproximativ vizavi de fostul XXL) e încă festival turcesc, toată săptămâna. Mai mic decât era în alţi ani, dar tot poţi să-ţi satisfaci pofta de gözleme, sarmale subţiri şi un grătar grozav. Acuşica îţi arăt şi eu nişte poze pe acolo, am asimilat o chiftea de nota zece.


Marţi, 28 mai, la Hidden e îndrăgita seară de trivia marca AIVI, în sprijinul Şcolii de comentatoare.

Şi tot marţi, la Manasia se manifestă proiectul muzical experimental Al-Ehtifal.


Miercuri, 29 mai, fanii momoşilor nepalezi şi ai chiftelei indiene de ceapă sunt aşteptaţi să-şi încerce puterile la all-you-can-eat la Isha pe Vasile Lascăr.

Tot miercuri, nea Florică alias Flo Majarex bagă bluzeanu pe Lizeanu, la Retro Pub.

Tot miercuri, la îndrăgitul nostru Zadar, Mitrofan (chitară) şi Negretti (percuţie) explorează.


Joi, 30 mai, e una din zilele alea. În primul rând, pistolarii bagă dans pentru că Sex Pula Pistol aniversează 6 ani pe terasă la Expirat. Lamulţean 2192. Vara asta o să fim fantastic.

Tot joi, Doina, Gabi şi Radu de la OCS (adică Crossroads) cântă cântece irlandeze la Zadar. Ştii cum merg alea cu berea de la Suceava?

Tot joi, partizanii Artan şi Suedezu sunt în Echoes, pe Dianei, şi nu au nevoie de nici o prezentare.

Şi tot joi, Londohome îl opreşte un pic din drum pe multiinstrumentalistul nomad Reinis Jaunais din Letonia.


Vineri, 31 mai, Jean Americanu şi Tim de la Canberra dirijează GRAJD BAND în Zadar. Jam-sesiune cu muzici tradiţionale balcano-carpatice. Everyone’s invited. Chiar şi calul.

Tot vineri, la Uzina din Piaţa Amzei cântă CASTOR 604, dar nu excavatorul (ăla ar fi fost un spectacol ciudat), ci trupa de rock’n’blues a lui Emil Viciu of Sarmalele Reci fame.


Sâmbătă, 1 iunie, Vieux Farka Touré, al doilea Hendrix al deşertului după ta-su Ali Farka Touré, îşi cântă ofurile sahariene în Control.

Tot sâmbătă, Akral Nekrosis lansează o casetă în Hidden. Cu un concert live înregistrat în Hidden. Se va urla în blackmetăleză. Va presta şi Spinecrusher nişte thrash.

Tot sâmbătă, pentru cine nu mai e chiar copchil, avem emo kids’ reunion party silenţios caritabil la CoOperativa sau manelotecă cu Romeo Fantastick la I-auzi Una.


Pentru cine încă e copchil, sâmbătă şi duminică, 1Up Gamers Pub de pe Mendeleev găzduieşte KIDS ComicsFest. Cu ateliere de desen, BD, manga, concursuri cu premii, Aleea Micilor Artişti, revistutză, expo şi alte surprize.


Atât pentru săptămâna asta. Goodnight Austin, Texas, wherever you are.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net