Utopia Balcanica

Trolaţi, voi oropsiţi ai sorţii

Dormea Vasile sau nuş’ ce făcea, prin urmare era şi de aşteptat ca în onlain să fi fost scandal. Bag şi io o părere mică?

Pe interneţ, ca şi în afara interneţului, mulţi oameni scriu prost şi urât. Oameni de pretutindeni, nu numai din republica Ploieşti, deşi acolo cre’ că-i polul sărăciei cu duhul.

Aşa cum se întâmplă să-mi bag picioarele şi să ascult Generic la maxim, nu pot să neg că-mi place uneori să-i citesc pe aceşti simplioţi, cu stângăciile lor adorabile, cu stilistica lor scoasă din referate punct ro, cu roiurile de comentatori de două ori mai candizi cari dau din coadă ca şoricarii la fiecare platitudine pe care-o emite blogăru’ pe blog.


E ca când mai scrie Pleşu un editorial la gazetă, dar la alt nivel. Un nivel din străfunduri. Pana mea, dacă oamenii cavernelor aveau interneţ, comunicau între ei folosind topica, vocabularul şi weltanschauungu’ lui Sandero.

Auzi aici:

Muzeul de Artă din Ploiești, deși nu are nici pe departe amplitudinea și dimensiunile celui din București (a cărui vizitare durează mai bine de trei ore) este un muzeu care place. Bine înteținut, foarte curat și îngrijit, el este casa mai multor picturi ale unor pictori precum Ștefan Luchian sau Nicolae Grigorescu, dar și al unor pictori cu care soarta (sau poate talentul) nu le-a oferit șansa de a deveni la fel de faimoși ca aceștia. […] Altfel (o idee bună) dar și pentru că astăzi are loc vernisajul expoziției Margaretei Sterian (1897-1992), un artist complet, care a surprins în picturile sale dorința de a evada din banal și cotidian.. Nici eu nu auzisem până acum de vernisaj post-mortem, dar niciodată nu poți spune că le știi pe toate.

Şi mai amuzant e când le atragi acestor oameni, într-un fel sau altul, atenţia că scriu prost, da’ prost frăţică sau că scriu prostii, da’ prostii mari frăţică şi că omenirea toată ar atinge nirvana mai repede dacă ei ar binevoi să îşi găsească meserii şi să lase condeiul cui ştie să-l mânuiască măcar corect, dacă nu chiar cu oleacă de umor şi substanţă. Atunci dumnealor se încing şi fierb, trolajul a avut succes iar veselia-i mare în rândul celor cari nu se simt cu proverbiala musca pe căciulă.

Restu’, fie din pricina căciulii cu muscă, fie ca să facă pe mamele răniţilor, oricum cu ţâţâiala la cur (nu cumva să le vină rândul în colimator): că hâr, că mâr, că hateri, că troli, că e uşor să critici. Frăţică, voi faceţi să fie aşa uşor să critici.

Pentru că mie-mi vine greu să mă iau de oameni (n-am coaie atât de mari şi uneori mi-s cam pacifist) s-au inventat #Colegii, această boală autoimună a blogosferei. Poate că nu-s tot timpul cei mai eleganţi dar pe altcineva nu văd să arate cu deştiu’ că împăratul e gol.

Asta-i în cinstea lor, mai ales a lu’ Furtişag de curent căci îi singurul cu care am avut ocazia să rad nişte beri.

Io zic că ceea ce faceţi voi este nobil băieţi.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net