Elucubraţia este arta de a exprima ceva ce cu greu ar ajuta orice altă persoană, inclusiv membri ai unor triburi încă necontactate din pădurea amazoniană. A executa o elucubraţie în faţa cuiva e ca şi cum i-ai oferi persoanei respective un vis spontan, în stare de veghe, cu condiţia să aibă simţurile intacte şi raţiunea trează.
Această funcţie, exercitată de cei mai speciali dintre noi, e probabil cea mai rafinată formă de manifestare pe care specia noastră a atins-o, depăşind – la mică distanţă, ce-i drept – kite surfingul.
Elucubraţia nu apare însă printr-un proces descris în detalii supărătoare de antica teorie a generaţiei spontane, deşi produsul finit seamănă uneori olfactiv cu catalizatorul descris de teoria respectivă, adică bălegarul. Elucubraţia are nevoie de surse.
În contextul unei concurenţe tot mai ascuţite în acest vârf {imaginar de con care se deplasează pe o axă} al existenţei omului, vă propun să identificăm împreună câteva teme frumoase de elucubraţie, în speranţa redactării echivalentului unei culegeri Ţiţeica a temelor de elucubraţie.
1. Prolegomene la posibilele probleme pentru membrii triburilor amazoniene izolate la primul contact cu civilizaţia dominantă. Pentru începători.
2. Tipuri de relaţie între flori din copilărie ale căror nume sau miros nu ţi le mai aminteşti şi metodele de izolare a scurgerii toaletelor cu bazin suspendat. Discuţie liberă.
3. Întâlnirile şi aplicarea în sens invers a scurgerii timpului în analizarea efectelor lor, însoţită de tentativa de reproducere a fluxului adecvat de emoţii. Recomandare: în timpul cumpărăturilor la un supermarket.
4. Teoria exasperarării cuantice. Demonstraţi că exasperarea nu evoluează continuu, ci ia valori doar pe intervale cuantice.
5. Frăţia lui Unu. Trans-onanistica atitudinii.
6. Rangul de Mare Maestru Inutil. Posibile îndoieli faţă de recomandarea unei utilizări.
7. Teoria apariţiei unui fond din observaţia unei forme goale, sau Marele Kundalini Maiorescian.
8. Superfluul ipotezei în geometria analitică.
9. Speculaţii pe marginea teoriei alergiei lingvistice, posibile leacuri şi oportunitatea căutării lor, din perspectiva unui sclav nubian, în contextul socio-economic al lumii elenistice.
10. Posibile variante de realizare pentru un joc de societate numit Biciul lui Dumnezeu, sub forma unor sfaturi adresate unui publicitar arogant.
Am fost suprins sa vad ca autorul acestui articol este Ionut si nu Vasile.
Pe mine mă surprinde că autorul acestui comentariu eşti tu şi nu Vasile.
Despre asta s-ar putea elucubra.
eo aprob pozitiv tematicile propuse. is una mai patrate decat cealalanta.