Utopia Balcanica

Geografia cu americanii inculţi şi românii verzi

Numa’ un gând în preajma zilei de întâi decembrie, când ciurdele de iubitori de ţară au dezlănţuit circoteca în spaţiul public şi chiar şi la mine pe wall.

Aţi auzit că americanii răi care ne-au furat ghiozdanul în flăcări şi i-au spus getpeac (ca să citez seria nesfârşibilă de reclame idioate la ciocolată dezgustătoare) nu ştiu nimic despre România?

Mulţi dintre concetăţenii noştri au auzit asta şi de atunci încoace sunt atât de supăraţi încât lasă comentarii mofluze pe feisbuc.

Cum, frate, să nu ştii nimic despre România? Maica domnului şi prinţul Charles şi chiar şi Băsescu au grădină aici. Timişoara a fost primul oraş cu iluminism electric din Oltenia! Dracula a luat 10 la Montreal, l-a jucat pe Tarzan şi îl dădea pe Charlie Chaplin cu Gerovital la hemoroizi! Amedeu Moţatu! Mihai Viteazul, răstignit de vikingi acum 7000 de ani, când în Europa nu eram decât noi şi neanderthalienii care voiau să ne fure Ardealul!

Cum să fii american, irlandez, islandez, groenlandez, fulfud şi să nu fii la curent cu toate aceste măreţe realizări ale celor mai viteji şi drepţi dintre traci?

Cât suflet să n-ai, să nu ştii mândre oraşe, făloase obiective turistice, grandioase troiţe închinate eroilor neamului la margine de drum şi alte cîcaturi cari fac ţara noastră să fie cea mai frumoasă ţară din capătul ăsta de galaxie.

E ca şi cum patriotul român de feisbuc…

…, care trăieşte din toţi rărunchii fiinţei lui visul de unire cu moldovenii de peste Prut, ba chiar poartă tricouri şi pune abţibilduri în acest sens (mai ales că a auzit el că-s fraţii noştri de 150 de ani încoace, bucată din bucata noastră, trup şi suflet pentru culori etc.),…

…n-ar şti să numească măcar câteva dintre raioanele Republicii Moldova.

Oh, wait.

raioane_rm

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net