Utopia Balcanica

Bugetari-bugetari şi bugetari virtuali. O întrebare şi o recomandare

Care cunoaşteţi mai multe despre economie (eu nu mă laud că aş cunoaşte foarte multe despre economie) pe-aici? Explicaţi-mi şi mie un mizilic care mă frământă de multă, multă vreme.

De ce le ia statu’ impozit bugetarilor?

Nu, serios, de ce în loc să le dea trei lei de la buget şi să zică iată bugetarule, asta-i leafa ta, trei lei!, statul le dă cinci lei şi le ia doi lei înapoi? Numai ca să dea de lucru altor bugetari a căror slujbă e să numere şi să plimbe ăia doi lei? Pe bune, statule?

Mie nici un patron nu mi-a zis până acum uite Vasile 5 lei, acum dă-mi 2 lei ca să montăm un nou dozator de cafea din care tu oricum nu bei că nu-ţi place cafeaua.

* * *

În altă ordine de idei, apropo de timp petrecut în mod fructuos la muncă, Papers, Please e un joc fenomenal. Îl recomand mai ales acelora dintre voi care fac chestii palpitante, dar şi tuturor prietenilor mei care au impresia că munca lor e de cîcat.

E un joc în care eşti funcţionar la un punct vamal. Trebuie să verifici paşapoarte şi să pui ştampile. O vagă poveste începe să curgă la un moment dat din zecile de paşapoarte controlate, dar nu aia e ideea. Ideea e că e un joc în care eşti funcţionar.

Am menţionat că acţiunea are loc într-un stat totalitar à la anii 80 (cu aromă est-berlineză, poate?) şi că grafica şi muzica sunt pixelate, gri, apăsătoare şi ca dracu’?

Abia l-am butonat câteva ore şi mi-am dat seama cât de plină de sens e viaţa mea de fapt. Mulţumesc, Papers, Please!

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net