Utopia Balcanica

Chestii de Vasile: lecție de fonetică pentru barmani

Vasile merge la un moment dat într-un local pretențios din centru, genul ăla unde vin artiștii contemporani să discute despre cât de nașpa sunt dinozaurii ăștia de la Cultură, frate.

Barmanul e un tânăr hipster cu mustața dată cu pomadă, dichisit după moda sec. XIX, probabil jenat de prezența atât de normcore a lui Vasile.

Iată un domn care cu siguranță știe chestii despre berea de import“, își zice Vasile. “O să-i cer o Hoegaarden, dar o s-o pronunț așa cum se pronunță ea în Flandra la mama ei, [ɦuˈɣaːrdə(n)]. Atunci o să înțeleagă că suntem amândoi niște fini cunoscători și n-o să mai fie jenat!”

Vasile valsează spre tejghea, adoptă cel mai cool aer de care e capabil (*nu foarte cool) și declamă:

“Dă-mi și mie o [ɦuˈɣaːrdə(n)]!”

“Poftim?”

“O [ɦuˈɣaːrdə(n)].”

“Ă… o ce?”

“Vreau și io o Hoie Gardăn.”

“Aaa!”

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net