Utopia Balcanica

Incredibilul Berini nu se teme când n-are desfăcător

Zilele astea, berea Skol ne-a provocat să desfacem nişte beri reci, să ne filmăm făcând chestia asta şi să ne punem pe blog. S-ar spune că-i ceva banal, dar staţi oleacă!, n-aveam voie să folosim desfăcătorul. Iar eu sunt atât de nepriceput încât mi-era teamă că, până reuşesc să dezghioc capacul, răstorn 3 mese, dau foc barului şi mi se şi încălzeşte berea.

N-a fost cazul, fiindcă puterile mele telepatice sunt dublate de o vastă expertiză în domeniul efectelor speciale. Ori bem bere, ori bem bere!


* * *

Cred că aţi observat, dar berea Skol a lansat recent o reclamă hazlie care ne învaţă că, în ceea ce priveşte berea, e mai important să fie o bere adevărată, proaspătă, rece şi S-O BEI ACUM decât să aştepţi să apară din neant un desfăcător.

Reclama asta hazlie face parte dintr-o campanie de comunicare al cărei mesaj e tot ăla de mai sus, condensat în moto-ul “Ori bem bere, ori bem bere”. Cred că l-aţi pronunţat şi voi vara asta, fiindcă e catchy sau fiindcă aţi fost hipnotizaţi mai devreme de incredibilul Berini.

Ideea e că ieşitul la bere e treabă serioasă. Dacă berea e bună, nici un păcătos de capac n-are voie să te împiedice să ajungi la ea, fie că eşti în mijlocul pădurii, pe o stâncă golaşă în Pacific sau tocmai ai descins pe unul din cei 5 sateliţi ai lui Uranus. (OK, în cazul din urmă nu te grăbi, sunt minus 200 de grade acolo, garantat nu se încălzeşte berea.)

Tot campania asta vrea să ne atragă atenţia că în berea Skol s-a băgat 100% malţ de orz. Chestia asta e super importantă pentru băutorii cărora le place gustul clasic, ne-dulce (e politically correct să zic “bărbătesc”?) al unei beri făcute cum trebuie, fără mălai şi alte grăunţe nelalocul lor.

Uite şi un gif animat.

crusoe

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

24 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
kongo
kongo
8 years ago

noa, las-o dracu, bere braziliana?

kongo
kongo
8 years ago

Type Beer
Manufacturer Carlsberg
AB InBev (South America)
Unibra (Africa)
Introduced 1959
Alcohol by volume 2.8–5%
Website skol.com.br

daca pe aceasi wikipedia te uitai si la dreapta, gaseai frumos in chenar chestia de sus- daca dadeai pe varianta germana a wikipedia era si mai clar.

kongo
kongo
8 years ago
Reply to  kongo

pai pe linga multitudinea de beri locale si berarii independente, aproape tot restul de bere din lume apartine de 4 mari concerne care cumpara pe toate continentele. o berarie braziliana cumparata de anheuser-busch, nu o face mai putin braziliana, e la fel de braziliana ca mai inainte numa cu alt proprietar.
berile sint oricum toate diferite. becks produsa in romania e oricum total diferita de becks din bremen: apa e diferita (element extrem de important la gust), hameiul e diferit. cerealele sint altele.
faptul ac skol e braziliana sau nu, nu o face nici buna nici rea, eu numa te tachinam, ai vrut sa citesti tu intr-o nota negativa, nu era cazul.
berea buna e aia care-ti place!

kongo
kongo
8 years ago
Reply to  kongo

am citit zilele trecute o statistica care spunea care sint berile cele mai baute in germania, dar am uitat. asemenea statistici sint foarte falsificate, sint falsificate de faptul ca restaurantele au contract cu una hai mult cel doua fabrici de bere care le livreaza la butoi, si nici un neamtz adevarat n-o sa bea in crisma altceva decit berea la butoi (daca nu e weizen!), falsificata de faptul ca la un stadtfest nu bei ce vrei tu ci berea oficiala a stadtfestului, falsificata de puhoaiele de turisti si straini care beau dupa prejudecatile lor si nu au avut timp sa aprofundeze subiectul. asta face ca berile cele mai baute sa nu fie neaparat berile cele mai apreciate de nemtii care se pricep (adica majoritatea lor), mai e falsificata de export, berile care se exporta masiv din germania in mod categoric nu prea sint berile care le plac nemtilor.
rup postarea in trei ca-mi place subiectu :-)

kongo
kongo
8 years ago
Reply to  kongo

berea e invers decit vinul, e cu atita mai buna cu cit e mai proaspata. asta e motivul pentru care cei mai multi beau bere locala, pentru ca e cea mai proaspata. acuma pentru fiecare dintre noi exsita mai multe beri locale, de exemplu “heidelberger”, ce apuca sa bea turistu e destul de proasta, de aia noi bem locala de linga localitate (“welde” din schwetzingen de exemplu).
daca vrei sa bei pils atunci bei la butoi cind esti la crisma, orice neamtz intreba la crisma ce pils ai la butoi, pentru ca e evident cea mai prospata. weizen in schimb numa nepriceputii beau la butoi, pentru ca la weizen in ce priceste gustul foarte importanta e drojdia care la butoi n-ai cum s-o primesti ca din sticla.
si apoi mai e multitudinea de feluri de bere (kellerbier, dunkel, dunkel-weisse, weisse, kristal si multe altele).
pot sa spun ce nu bea neamtzu. nu bea bere de concern mare pentru ca e bere mcdonald, fara personalitate, fara caracter, fara profunzime, cu gust prost si superficial. heinecken, carlsberg, warsteiner (desi varianta herb e pasabila), becks, toate aste a e ceea ce neamtzu nu bea. deci berile olandeze si berea germana de export nu e iubita de nimeni.

kongo
kongo
8 years ago
Reply to  kongo

eu fac asa ca majoritatea de aici. la inceput (acum 25 de ani) am baut berea la care se facea reclama la tv, si si acuma ma rusinez pentru asta :-)
cei mai multi de aici avem o bere favorita pentru citeva luni sau mai rar pentru citiva ani, si apoi ni se par altele mai grozave si tot asa. e la plural pentru ca cei mai multi dintre noi bem si pils, si weizen si keller si poate si alte feluri.
deci judeci ce bea neamtzu dupa ce-si cumpara singur la lada din supermarket sau la getränkehändler.
daca e vorba de pils eu beau de un an si jumatate o bere ceheasca, si anume URQUELL, care inca mi se mai pare mie personal, dupa gusturile mele cea mai buna bere pe care mi-o pot cumpara. weizen beau momentan paulaner, dunkel beau franziskaner, iar keller beau bellheimer.
pilsul (ca probabil asta e cel care te intereseaza) trebuie sa fie herb, süffig, hopfig si conteaza multi factori, cum e perlata, cum se simt ingredientele, care e prima senzatie, cum se simte la inghitit, cit ramine gustul bun in gura si altele.
in romania nu am baut toate berile (skol de exemplu nu am baut, dar daca e ca si carlsberg sau alta bere de concern nu mi-ar placea), dar din cele pe care le-am baut nu mi-a placut absolut niciuna.

kongo
kongo
8 years ago
Reply to  kongo

ce pot bulgarii? sa faca whisky romanesc?
ce bei? bourbon, blend, single malt?

kongo
kongo
8 years ago
Reply to  kongo

eu am o intrebare intrebacioasa la tine.
absolut nici o bautura spirtoasa pe care am cumparat-o in romania nu are gustul pe care il are in germania. am trait de multe zeci de ori uimirea romanilor care mi-au fost oaspeti ca nu numai bauturile, dar si parfumurile, ba chiar si mincarurile de import care se gasesc la noi au in romania un cu totul alt gust si miros. clar, sint enorm de multe contrafaceri a absolut tot, da undeva tot trebuie sa se gaseseasca produse originale, adevaraciuni.
ultima data cind am avut un oaspete din romania, nu demult, ala e bautor de jim beam in romania, asta ii place lui cel mai mult. stiam, asa ca l-am asteptat cu jim beam cumparat. vine seara, scot sticla pe masa, torn, si omu zice oooaaaauuuu, deci asa e jim beam? pula mea, nu ziceai ca in vasele tale sanguine curge jim beam? ba da. da in romania are cu totul, cu totul, cu totul alt gust. pula mea, poate esti tu influentat de faptul ca totu e un pic mai misto decit in romania. nu zice, eu beau jim beam in romania tot timpu, la crisme, iau la supermarketuri, iau si consum jim bean in multe orase ca calatoresc mult, stiu despre ce vorbesc, asta ce beau acuma la tine n-am baut niciodata in romania, niciodata.
intrebarea mea intrebacioasa este: cum cumperi si de unde in romania produse originale, adevaraciune, si in ce fel poti fi sigur ca ce bei sau consumi e ce scrie pe eticheta?
intrebarea nu e pentru mine ca eu oricum cind plec in romania (foarte rar, n-am mai fost de 7 ani acolo) imi duc totul cu mine, pina si hirtia igienica. intrebarea e pentru multii mei cunoscuti de acolo, uite mergeti acolo si acolo si cumparati chestia adevarata.

kongo
kongo
8 years ago
Reply to  kongo

:-)
pai in cazul asta vasile inseamna ca n-ai de ce sa fii trist, ROMANII PRODUC WHISKY, numa ca ii pun alta eticheta, jim beam sau asa.

kitana
kitana
8 years ago

o skol pt prietena mea :)

gigi
gigi
8 years ago

Direct din sticla, asa, ca barbarii?

garcea
garcea
8 years ago

ofof, mai kongo, ce mi faci tu mie…foarte corecta si la obiect dizertatia ta. Io´s mai la sud, in bavaria, e foarte apreciata augustiner, eu personal alternez intre pilsner urquell si jever. Pe care btw ar trebui sa´l incerci+blasfemia de jever fara alcool care, parerea mea, mi se pare cea mai reusita blasfemie pe piata.

kongo
kongo
8 years ago
Reply to  garcea

jever am baut o perioada, fara alcool insa nu. o sa incerc.
acuma adevaru e ca unele mincaruri nici nu aluneca pe git fara weizen de la voi din bayern, haxe de exemplu, sa nu mai vorbesc de weisswurst.
prosit!

trackback
Tehnici de supraviețuire berară: Cum desfaci berea fără desfăcător | Mariciu.ro
8 years ago

[…] la încercare, să vadă cum ne descurcăm în situații limită. După Petreanu, Arhi, Cismaru, Vasile și Eftimie, a venit rândul meu să mă descurc în arta desfăcutului unei beri cu 100% malț. […]

trackback
Cum sa desfaci o bere cand nu ai desfacator! (video) - Mahmur.Info
7 years ago

[…] Sergiu V. Vasile a desfacut berile folosind puterea mintii. ? [fbvideo link=”https://www.facebook.com/utopiabalcanica/videos/10153232484001376/” onlyvideo=”1″] […]

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net