Utopia Balcanica

Orăşelul copiilor (şi alte şuşanele)

casagroazei

Acum, serios, nu mi-a plăcut niciodată Orăşelul copiilor când eram mic. Erau mulţi copii şi tiribombe. Pe vremea aia eram super-antisocial, iar tiribombele mă terifiază şi azi.

Din fericire am crescut, m-am dus la şcoală şi n-am mai avut ocazia să ajung în Berceni ca să fiu ameninţat cu plimbări forţate în montagnes russes şubrede.

Alţii au copilărit în cartierul ăla şi au petrecut ani buni pe aleile tenebroase ale Orăşelului, unde ziua se mânca vată de zahăr şi noaptea se tăiau golanii. Despre adolescenţa lor e episodul doi din Şuşanele, un serial cu poveşti nescrise din Bucureşti, care umblă pe sfoara subţire dintre documentar şi – ăă – şuşanea.

(La care AM REUŞIT SĂ MĂ UIT, deşi episoadele au zece minute, depăşind cu mult atenţia mea pe internet.)

Aştept cu interes episodul trei şi vă invit şi pe voi să urmăriţi Şuşanelele pe youtube sau pe facebook.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net