Utopia Balcanica

Incredibilul cocean de porumb de băgat la microunde

Ştiulete de porumb pentru floricele (nu râdeţi) “Pop Show Corn”.

Ingrediente: un cocean de porumb şi o pungă cu şnur.
A costat vreo 2 lei 50 într-un Carrefour de cartier.
Origine: SADRO-URSU SRL, Republica Moldova.

popcorn_microunde1

Uite ceva ce nu găseşti pe toate drumurile!, mi-am spus văzând într-un fund de raft faluşii de porumb uscat. Mi-am dat seama imediat că-s de provenienţă estică fiindcă cuptorul cu microunde e numit de vreo şapte ori “microundă” pe ambalaj.

popcorn_microunde2

Hai să cumpăr vreo trei, mi-am spus, deşi 2 lei jumate sună a jecmăneală pentru UN păpuşoi care n-ar impresiona păsările de curte. Din câte am văzut pe internet, 2 lei jumate costă de obicei un kil de boabe de porumb pentru floricele.

Pe primul l-am băgat la “microundă” vreo două minute jumate, dar s-a înţepenit acolo şi am obţinut un pumn de floricele, nişte plastic topit şi cărbune.

Pe al doilea l-am supravegheat să se învârtă regulamentar. Am obţinut nu un lighean, ci o strachină modestă de floricele şi multe grăunţe rămase neexpandate. Cu siguranţă voi fi sufletul petrecerii la următoarea vizionare de filme groaznice! (Nu chiar.)

popcorn_microunde4

Per total, dacă iau în calcul şi băgarea anevoioasă a coceanului în punga specială, popcornul pe ciucălău e o pierdere considerabilă de viaţă şi timp pe care n-o recomand nici măcar duşmanilor.

OK, e haios dacă vrei să uimeşti nişte musafiri cu vârste între 1 şi 8 ani, sau dacă eşti foarte health-conscious şi îţi plac floricelele nesărate, neuntoase, nebrânzoase.

Aş mai cumpăra o dată această drăcie? Poate, dar numai ca să-i ajut pe verişorii de peste Prut şi economia lor îndoielnică.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net