Utopia Balcanica

4 (+1) cântări atent selecţionate pentru începutul lui noiembrie

Nu că n-aţi avea deja de unde să vă informaţi pentru ieşitul în oraş, dar dacă tot avem un singur blog de lifestyle balcanic pă internet…

Prietenii de la Clubul Ţăranului găzduiesc pe sfârşit de toamnă o sumedenie de distracţii cu specific.

Nea Vasile şi taraful de la Mârşa – duminică, 6 noiembrie

Pe Nea Vasile Dinu sigur îl ştiţi din clipurile Zdob şi Zdub de pe vremea când se făceau evergreenuri. Poate că atunci nu v-aţi întrebat ce-i cu el, dar DJ Vasile chiar e un lăutar octogenar din Mârşa şi e “tata lor”. (Mârşa e celălalt sat celebru de lăutari din Vlaşca.)

Concertul de la Clubul Ţăranului (9 seara) pune capac zilei ţuicii de la MŢR, care va fi început la 10 dimineaţa. Intrarea e moka. Ţuica e pe bani.

*

(Eu nu am să pot veni, că mă duc la Deine Lakaien. Între lăutari şi darkwave nostalgic e o alegere dificilă, dar pe nea Vasile l-am mai văzut. Apropo, mai sunt bilete şi acolo.)

Mahala Rai Banda – joi, 10 noiembrie

Nu cred că trebuie să vă explic ce-i asta. Intrarea e 35 de lei. 9 seara. Facebook aici.

Ethnotic Project – vineri, 11 noiembrie

Deşi sună mai degrabă a jargon corporatist, Ethnotic Project e un ansamblu care transformă nişte bucăţi standard din folclorul rural şi suburban – Sărăroiu, Puceanu, Ioana Radu ş.a. – într-un jazz moale, pe alocuri cu accente de bossanova. Ca o Maria Răducanu mai puţin mâţâită. (Nu i-am auzit niciodată pe viu, dar mi-au plăcut pe youtube.)

Pagina de facebook a evenimentului e aici, concertul începe tot pe la 9 iar intrarea costă 30 de lei.

Last, but not least, lansarea lui Ernu – luni, 14 noiembrie

Nu-l cunosc pe Vasile Ernu dar presupun că trăim în universuri diferite. Probabil că în mod normal nu v-aş fi invitat la lansarea noii lui cărţi, fiindcă sunt un capitalist americanofil rău şi nu citesc d-astea cu bască.

Dar sunt convins că mulţi dintre voi sunteţi fani, şi vine cu Ovidiu Niculescu de la White Mahala, un gagiu pe care-l îndrăgesc de când l-am auzit cântând nişte adaptări convingătoare după Vîsoţki, Şnurov şi nu numai.

Ah, şi o să fie şi peşte din ăla groaznic de sărat de la ruşi, care merge la pivă.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

camaramotului.ro

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net