Utopia Balcanica

Câteva nume de pe afişul Outernational Days 2. Acum şi cu nebunul de Salam!

Nici n-a mijit bine soarele şi prietenii noştri de la Outernational Days au anunţat o bună parte a lineupului de anul ăsta. E trippy şi experimental, cum ne-am obişnuit.

Festivalul are loc între 7 şi 9 iulie în Bucureşti (tot la Grădina Uranus & The Ark) iar primele bilete au fost puse în vânzare pe 27 martie.

Fiţi cu ochii pe facebookul întâmplării, unde urmează să fie anunţate şi alte detalii. (Probabil vor urma surprize noi pe scenă, dar şi lângă: ateliere, dezbateri, proiecţii.)

Până acum sunt pe afiş, printre alţii:

BABAU, un proiect italian de exotica şi alte dubioşenii care-şi merită cu vârf şi îndesat numele pentru că-ţi dă fiori.

 
Les Filles de Illighadad, două fete tuarege din Illighadad – un cătun din Niger, ascuns în pustiul Sahelului. La tuaregi, chitara-i considerată o sculă bărbătească, dar Fatou Seidi Ghali n-a ţinut cont de această recomandare şi sună, dacă-mi permiteţi, cam ca un John Fahey african.

 
Yaybahar, o instalaţie ciudată a muzicianului turc Görkem Şen, cu care cred că putea să facă singur toată coloana sonoră pentru o epopee spaţială nihilistă à la No Man’s Sky.

 
Ndagga Rhythm Force, demersul vestafrican al producătorului german Mark Ernestus şi se trage din mbalakh, muzica de dans născută în anii ’70 în Senegal şi Gambia.

 
Massicot, o formaţie din Geneva care face tropical kraut rock. Motorika aia aproape marţială a nemţilor, numai că executată de un cvartet (actualmente un trio, din cîte am auzit) de punkiste.

 
Mircea Florian (Florian din Transilvania / Ceata melopoică şi alte proiecte rătăcite undeva între Phoenix, Sfinx şi Talking Heads), de care new waveţi cum să nu fi auzit dacă nu syntheţi născuţi alaltăieri.

 

Iar azi, 4 aprilie, şi-a anunţat prezenţa şi un oarecare domn Florin Salam – live with band – despre care unii dintre voi poate aţi auzit! ;)

(Da, Hanul Drumeţului Paris is a thing.)
 

Alte nume aflaţi şi singuri pe facebook.
* M-am bucurat să aflu că Outernational Days de anul ăsta sunt sprijinite de AFCN şi Pro Helvetia, pentru că băieţii de la The Attic Magazine au pus mult suflet în ele.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net