Utopia Balcanica

Adi Minune meets Hailu Mergia! Iar eu dau două invitaţii la Outernational Night 4

Vă era dor de un eveniment din seria Outernational Nights?

Sunt doar câţiva paşi de la Isusul rastafarienilor până la Ştefăneştii de Ilfov. Ştiţi vorba aia, six degrees of separation. Până şi eu am un indice Bacon.

Hailu Mergia a fost o legendă în Etiopia anilor ’70 când făcea parte din Walias Band, un ansamblu de funk/jazz din Addis Abeba. Erau muzicienii casei la Hilton, deci cu siguranţă i-a auzit măcar o dată şi împăratul Selassie.

Cu ocazia primului turneu al unei trupe etiopiene peste Ocean, o parte a formaţiei a decis să rămână în SUA. (Şi în ţara lor era dictatură. Sună cunoscută situaţia?)

Hailu şi-a câştigat traiul ca şofer de taxi în Washington DC, dar nu s-a oprit niciodată din cântat. Într-o zi, un colecţionar de muzică africană i-a găsit numărul de telefon pe net. Mai departe…

 

De Adrian Minune nu ştiu dacă aţi auzit. Interpret obscur de manele cu voce pătrunzătoare. 150 cm. A cântat la Miss Piranda ’91 şi a apărut într-un film al lui Tony Gatlif în ’97. A fost consilier local la el în sat. Nimic special.

Adică, serios, n-a fost decât simbolul unei epoci şi al unui întreg gen muzical.

 

Outernational Night 4 îi aduce pe cei doi la Kran, clubul de la etajul cinci al magazinului Cocor. Sâmbătă, 20 mai.

Biletele costă 30 de lei înainte de unşpe noaptea şi 40 de lei după. Locul e foarte sexy, şi dacă mai e loc şi de alte vibraţii, acestea vor fi asigurate de PARADAIZ SNDSSTM şi The Attic Soundsystem.

Pagina de facebook a întregii întâmplări e aici.

Iar eu vă ofer cadou 2 invitaţii duble. Tot ce trebuie să faceţi e să comentaţi mai jos cu “Partikip” sau o altă formă răzvrătită ortografic a verbului a participa.

Şi să fiţi pe fază pe Facebook sau email în jurul zilei de joi, 18 martie, ca să vă înştiinţez dacă aţi câştigat.

O să fie, probabil, glorios.

Random.org a decis (şi a făcut şi o rimă): C. Bădilă şi M. Colţan se duc la Kran cu prietenii lor cei mai buni. Dacă nu reuşesc să dau de ei, mai băgăm o fisă.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net