Utopia Balcanica

Kidnapped in Romania (2016) e filmul care pune capăt tuturor filmelor

Crănţăneam seminţe pe canapea, exact ca un boss. Clicăi televizorul pe Prima, sperând să văd a 18-a oară mizeria aia de Miss Litoral. Dar nu era Miss Litoral, era un film american făcut anul trecut. De când, doamne iartă-mă, îşi permite Prima filme din 2016? Pe urmă m-am lămurit: ah, e cu Steven Seagal. Broscoiul kungfuului nouăzecist îşi dădea ultimele suflări într-un fake Istanbul turnat la Constanţa, după un scenariu cretin cu mexicani şi ISIS. Contract to kill. Mi-a plăcut, dar nu despre ăsta e vorba.

Tot faciesul buhăit al lui Seagal mi-a amintit că voiam să caut pe interneţ un film despre care auzisem multe poveşti.

Kidnapped in Romania, frate. Cu Michael Madsen (Reservoir Dogs), Paul Sorvino (Goodfellas) şi Maia Morgenstern (Maia Morgenstern).

Vă puteţi da seama din trailer ce se întâmplă în acest film (nu vă lăsaţi înşelaţi, totuşi, trailerul are o urmă de dinamism). Eu o să vă explic atât: răpitorii sunt românii autentici Bogdan (un negru cât un dulap) şi Mihai (M. Madsen în mizerie). Ăştia doi am impresia că-s fraţi şi locuiesc împreună într-o casă bătrânească de pe lângă Roman, cu ştergare şi sobă de teracotă.

Tot acolo stau o femeie abuzată, probabil soţia unuia dintre ei (Maia) şi doi adolescenţi români extrem de verosimili, care se bucură că primesc biciclete noi, îşi descoperă sexualitatea, fură telefoane şi fac alte chestii adolescentine şi româneşti. Singurul aspect uşor discordant e că tinerii Vasile şi Dragomir sunt un negru şi un chinez, amândoi cam purii pentru rol.

Sau poate tocmai diversitatea rasială în sânul aceleiaşi familii tradiţionale e statementul lui Kidnapped…? Fiecare răspuns deschide încă două întrebări.

Vasilică şi mumă-sa. Foto: Ziarul de Roman

De la cap la coadă, acest film e atât de oligofren încât te face să reconsideri Gayniggers From Outer Space. E ce-ar fi putut să fie noul val al cinematografiei româneşti dacă legalizam marihuana. E oroare pură în pixeli mişcători. E un pariu pierdut. Vi-l recomand din inimă. Eu am să-l revăd chiar în seara asta.

Cine găseşte o subtitrare – că până la urmă e tot un film românesc mormăit în barbă – să-mi zică şi mie, că io am găsit una dar e-n arabă. (Hei, dacă citeşti de la dreapta la stânga, are 10 din 2,2 pe IMDB.)

Ah, şi dialogurile…

“La signora Bogdan, she was beautiful. She was the most famous for agrotourism ladies.”

O producţie GPF 5 Stelle RO Film SRL, Costişa, Neamţ and I am not shitting you.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

7 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
mat
mat
6 years ago

multumim ca ne-ai zis si cine a facut filmul. acum stim cine varuieste cu cacat pe ecrane.

alecu
alecu
6 years ago

Daca nu bagi in ziua de azi un negru in film esti chici sau cum vine? Pai era clar ca ii casapea vecinii si pe negru si pe chinez parca n-am sti cine santem cu adevarat

kongo
kongo
6 years ago

splendid. clar e plin de negri si chinezi la tara in romania, trebuie numai sa te uiti mai atent si ai sa vezi ca asa e.

Vlad Ilaș
Vlad Ilaș
6 years ago

E pă torrente?

infantry vet
infantry vet
6 years ago

degeaba, tot “Inima de tzigan” sau Suleiman Magnificu” iau frisca de pe tort, serios…

trackback
mihai vasilescu blog | Ce mi-a plăcut (săptămâna 69)
6 years ago

[…] Filmul care pune capăt tuturor filmelor; […]

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net