Utopia Balcanica

Malaria bate sifilisul

Înaintea erei antibioticelor, unul din puţinele tratamente reale pentru sifilis era să faci malarie. Un psihiatru austriac a observat că febra mega-nasoală pe care ţi-o dădeau frigurile de baltă omora toate spirochetele şi doar uneori şi pe tine – spre deosebire de sifilis, de la care crăpai sau o luai razna garantat când ajungea în ultima fază.

Gagiul a luat şi premiul Nobel pentru asta în 1927, după care a încercat să se înscrie în partidul nazist, dar nu l-au primit. Deşi le dădea oamenilor malarie intenţionat. Mamă, ce grea era admiterea la nazişti.

Zeci de ani mai târziu, chinezii au tatonat malarioterapia pentru infecţia cu HIV. N-am citit studiul, dar intuiţia îmi spune că n-a fost o idee prea grozavă.

Celălalt remediu pentru sifilis care funcţiona cât de cât în anii ’20 era cu arsenic.

Malarie. Sursa
Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net