Utopia Balcanica

Oameni cu care ne mândrim: Răzvan Theodorescu

Domnul cu semi-chelie din imaginea de mai jos e David “Wex” Wechsler, unul dintre cei mai influenţi psihologi ai secolului 20, psiholog şef al spitalului Bellevue din New York preţ de 35 de ani şi părinte al testului modern de inteligenţă.

WAIS (testul Wechsler pentru adulţi) şi WISC (testul Wechsler pentru copii), concepute de el în anii ’30-’50, sunt şi azi cele mai folosite teste de inteligenţă din lume şi, probabil, cele mai serioase, fiind actualizate periodic pe măsură ce oamenii devin mai dăştepţi aproape peste tot.

Wechsler s-a născut în 1896 la Lespezi, între Paşcani şi Dolhasca, pe atunci un mic ştetl evreiesc.

În cinstea sa, biblioteca publică din comuna Lespezi poartă azi cu mândrie numele “Răzvan Theodorescu”.

Dr. David Wechsler făcând experimente serioase. Sursa

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net