Utopia Balcanica

Insulele verzei cu picioare lungi

Varza, conopida, broccoli, gulia, varza de Bruxelles şi chiar şi varza furajeră (kale, pentru fiţoşi) sunt una şi aceeaşi plantă, Brassica oleracea. Fiindcă pe vremea aia nu puteau interveni direct în genomul verzei, oamenii s-au chinuit sute de ani să selecteze toate varietăţile astea. Probabil ca să se potrivească în reţeta locală de ghiveci sau ca să nu se plictisească de mâncat exact aceeaşi frunză în fiecare zi.

Mai puţin ăia din insulele anglo-normande Jersey şi Guernsey, care s-au trezit într-o zi şi au zis: hai să ne chinuim sute de ani să creştem o varză lungă de trei metri din care să ne facem bastoane.

Impresionantă varză, dragă domnule. Sursa

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net