Utopia Balcanica

O piesă şi un clip ieşite luna asta, sărate şi marine

Prietenii noştri de la Islaz au mai urcat pe youtube o piesă de pe maxi-single-ul Isarlîk. Sigur, textul e un pic şui (“acostează” şi “dirijează” în acelaşi peisaj cu “matahală împopoţonată”?), şi abia la a doua audiţie am înţeles cum se sincronizează tobele cu refrenul, dar sunt Islaz, le-o iert. Şi trompeta invitată pe melodie le împrumută vioiciunea aia de ska tineresc gen Gîndul Mîţei.

Aţi ghicit, “matahala împopoţonată cu tot felul de zorzoane” e cazinoul din Constanţa, descris de presa epocii.

În aceeaşi notă marină, Jinxy Von D’ers au scos un videoclip fancy. (Cum se citeşte? Von Di’ărs? Von D’ărs?) Cred că-i primul în formula nouă, cu Gheorghe voce. Promontoriul stâncos din fundal presupun că-i în Bulgaria. Putea fi şi capul Doloşman, dar n-am auzit nici o ştire cu “formaţie de pop alternativ exsangvinată de ţânţari”. Nu vă duceţi seara la capul Doloşman.

Singurul turn off e torţa aia de la Dedeman. Nu poţi să-l invoci pe Baphomete cu aşa ceva, boss.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net