Utopia Balcanica

Buletin de prin vecini – aprilie 2020

VETREN, Bulgaria. Orice s-ar spune, e plictisitor să stai în casă când eşti bătrân. Noroc cu hobby-urile. Să-l luăm exemplu pe Stanoi, un domn singur de 71 de ani dintr-un orăşel de pe malul Dunării. Stanoi şi-a fabricat acasă, cu dragoste şi migală, 8 arme de foc de diferite calibre, toate funcţionale şi extrem de punk. (Dcnews.bg)

Dacă şi tu te joci Rust ca să defulezi stresu’ vei înţelege de ce cred că l-au prins în timp ce crăpa nişte sulf în zăvoi.


ERDEC, Serbia. Un loc de veci a fost profanat. Întreaga comunitate îşi pune problema: ascunziş pentru droguri, comoara unui Darius Vâlcov local sau pur şi simplu au uitat să-i fure răposatei dintele de aur înainte s-o îngroape? (Bliţ)


MONTANA, Bulgaria. Luând exemplu de la oraşe de succes din întreaga lume, de exemplu Plovdiv, primăria din Montana a decis să le impună o taxă anuală de 14 leva (7 euro) proprietarilor de câini, care să contribuie astfel la întreţinerea spaţiilor verzi şi combaterea căpuşelor din parcuri.

Rezultatul a fost previzibil: acum, oficial, în Montana sunt patru câini. (24Ceasa)


BELGRAD, Serbia. Un obiect zburător neidentificat i-a pus pe jar pe locuitorii din cartierele Medak şi Zvezdara. Nu, nu trenuleţul de sateliţi al lui Musk.

Ar putea fi o rachetă de semnalizare, dar şi curul cuiva care şi-a făcut nişte urnebes şi a exagerat cu ardeii. (Telegraf)


RÂŞCA, Suceava. Un cal furat a fost returnat de hoţi proprietarului pentru că era rău şi muşca. Hoţii au fost nu doar muşcaţi de cal, ci şi amendaţi pentru că ieşiseră la furat fără declaraţie pe proprie răspundere. (Hotnews)


PLOVDIV, Bulgaria. Oraş turistic, capitală culturală în 2019, cu şapte coline, amfiteatru antic şi un birt de inspiraţie otomană care se cheamă Rahat Tepe.

Problema zilei în Plovdiv? De când oamenii nu mai tropăie în sus şi în jos pe uliţele pietonale din centru, din pavaj a început să crească iarbă, scrie 24Ceasa. Focus News asigură populaţia îngrijorată că primăria şi-a dublat efectivul de cositori.


LESKOVAC, Serbia. Un sondaj efectuat de B92 arată că, potrivit sârbilor, cea mai bună mâncare din Balcani este, fireşte, una sârbească. Ce-i drept, vorbim de Leskovački voz, “trenuleţul din Leskovač”, nimic altceva decât un mix-grill monstruos care include mici. Cine i-ar putea contrazice.

Pe locul doi s-au situat micii de Sarajevo iar bronzul a revenit iahniei de fasole din Macedonia, care se consumă de obicei – you guessed it – cu mici.


MATIŢA, Prahova. Un evadat de la penitenciarul din Ploieşti s-a întors în satul de baştină, s-a ascuns în pădure şi fură noaptea mâncarea din frigiderele oamenilor. Mai puţin bulionul şi castraveţii muraţi. Hei, chiar şi un haiduc trebuie să-şi tempereze consumul de sare. (Digi24)


RUSE, Bulgaria. La nici câteva luni după ce l-au prins pe temutul spărgător de automate de cafea, autorităţile din Ruse îl învestighează pe conductorul trenuleţului din Parcul Copiilor. Mdap, v-aţi prins, cuvântul lunii e trenuleţ.

Bărbatul de 48 de ani e acuzat că, în repetate rânduri, a dat drumul la trenuleţ în ciuda interdicţiilor în vigoare. Pentru acest infractor, combaterea bolilor e ciuuu ciuuu. (24Ceasa)


În loc de cântecelul de final, iată(tă) o demolare spectaculoasă din Sofia care a dat naştere unei reclame spectaculoase la ţuică bulgărească din curmale nordafricane.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net