Utopia Balcanica

Buletin de prin vecini – mai 2020

VARNA, Bulgaria. Marea pată maro de cîcat din Varna pluteşte spre sud, fiind văzută în larg la circa 20 km de oraş. Pescarii de stavrid se plâng că trebuie să consume o grămadă de motorină ca să ocolească entitatea urât mirositoare.

Dap, marea pată maro de cîcat e un fenomen real. Să verificăm calitatea apei când mergem la mare la Krapeţ anul ăsta. Reparaţiile la ţeava cu pricina ar trebui să fie gata în noiembrie. Titlul original din 24Ceasa e Marea de fecale se îndreaptă spre sud.

Just 2020 things…


DUBAI, Emiratele Arabe Unite. Ce exemplu mai frumos de iubire transbalcanică decât gestul umanitar al lui Gigi Becali? Gigi e acuzat de presa bulgară că l-ar găzdui în Dubai pe Vasil Boikov zis şi Craniul, patronul fugar al lui Levski Sofia. Acesta nu doar că i-a furat porecla lui CTP, dar ca un Negoiţă pe steroizi, datorează statului peste 300 de milioane de euro în impozite neplătite.

Cel mai probabil, jurnaliştii bulgari îl confundă pe Gigi cu văru-său, Giovani, care chiar e un prieten apropiat al lui Boikov (Digisport). Dar ce aşteptări să ai de la presa unui popor al cărui cuvânt pentru penis e kur.


VARNA, Bulgaria. A fost condamnat hoţul de ciocolată care a comis trei furturi de ciocolată între 19 mai şi 17 iunie anul trecut. (24Ceasa)


SREMSKA MITROVICA, Serbia. A fost prins hoţul de muşcate care, tot de trei ori la rând, a subtilizat muşcatele unei gospodine. (Telegraf)


Iar VARNA, Bulgaria. Un dilăr local de ierburi şi boabe şi-a instalat o faching cutie de dilăr în scara blocului. De acolo culegeai marfa şi tot acolo lăsai banii, 100% fără contact uman. În loc să fie decorat cu Meritul Sanitar, eroul distanţării sociale a fost trimis în judecată. (24Ceasa)


CEPELARE, Bulgaria. “Mamă, ia-mi şi mie Margherita din Clejani.” “Avem Margherita din Clejani acasă, Petăr.” Un bărbat a fost prins sub influenţa marihuanei la volanul unui tractor. Probabil doinea despre cum l-a împuşcat pe şerif, dar nu şi pe ajutorul acestuia. (24Ceasa)


SMOLIAN, Bulgaria. Într-un gest trâmbiţat (hehe) de întreaga presă de sub Dunăre, Asociaţia Naţională a Cimpoierilor din Bulgaria a donat celor nevoiaşi o cantitate impresionantă de mâncare, echipament de protecţie şi dezinfectanţi.

Cu ocazia asta aflăm că vicepreşedintele asociaţiei cimpoierilor, Teodora Ignatova, e şi consul onorific al Bulgariei în Congo. (24Ceasa)

Domnul cu digifonful ce păzeşte?


BOTOŞANI, Botoşani. Un bărbat de 52 de ani a ajuns la spital cu un borcan în rect. Înainte să fie operat, acesta a precizat doar atât: “Eu sunt ăla de anul trecut, cu paharul.” (Vremea Nouă)


UNDEVA în Bulgaria, BalkansKnow a surprins un tânăr romantic făcând un cadou minunat persoanei iubite.


KRALJEVO, Serbia. În timp ce lumea arde, vecinii noştri sârbi au ridicat o cruce de oţel de 33 de metri pe un vârf de munte. Crucioiul de 16 tone va fi vizibil din jumătate de Serbie, amintindu-ne tuturor că Serbia nu e o ţară foarte mare. Pe de altă parte, giganticul stâlp totemic a fost construit exclusiv din donaţiile localnicilor. (Telegraf)


BELGRAD, Serbia. Serghei Trifunovic, şeful unui partid care-i un fel de usereul sârbilor, a fost bătut în centrul capitalei în timp ce strângea semnături pentru alegerile parlamentare. Dap, încă stăm bine. (Bliţ)


IRIG, Serbia. Un bătrânel de 71 de ani a plătit un asasin să-i lichideze ginerele, iar pe urmă s-a supărat şi a ameninţat asasinul cu moartea pentru că a fost puturos şi n-a făcut treabă.

Nu-l judec pe moş. Am încercat şi eu să tocmesc un om să-mi cosească în curte. Am cunoscut durerea. Nu am ce mai cunoaşte. (Informer)


Să cânte muzica.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net