Utopia Balcanica

Buletin de prin vecini – iunie 2020

Că preşedintele comunist al Bulgariei e acuzat că îl spionează cu drona pe premierul musculos al Bulgariei, care doarme cu pistolul şi teancul de euroi ca Nuţu Cămătaru, asta presupun că am aflat cu toţii, că a fost în presa mare.

Dacă drona aia era sau nu produsă în fabrica ilegală de elicoptere de la Criuleni, asta nu vom şti niciodată.


SOFIA, Bulgaria. Inaugurarea primelor staţii ale noii magistrale de metrou dintre cartierele Vasil Levski şi Ovcea Kupel a fost amânată din nou, pentru 15 sau 31 august, a anunţat cu bucurie premierul Borisov într-o vizită la faţa locului. Pe lângă amânare, Borisov a proclamat că noul metrou va fi o minunăţie şi va dăinui peste veacuri. (24Ceasa)

Ce-i drept, lucrările la magistrala asta nouă au început abia în 2016 şi trenurile care o vor deservi au fost deja cumpărate. In yo’ face, Drumul Taberei.

Apropo, metrou la Otopeni cam pe când?


BELGRAD, Serbia. Chiar în timp ce bulgarilor li se amâna metroul, sârbilor le-a luat foc un autobuz. În sfârşit, înţeleg naţionalismul. Cum să vrei să ai de a face cu asemenea popoare înapoiate? La noi nu s-a mai întâmplat aşa ceva de două săptămâni, şi chiar şi atunci a ars un troleu – electric, silenţios, nepoluant. (Bliţ)


KAVALA, Grecia. Celebrul muzeu al figurilor de ceară nu foarte grozave inaugurează figura de ceară nu foarte grozavă a lui Tom Hanks. Când l-am vizitat acum mulţi ani, mi-am dat seama că e un muzeu al figurilor de ceară nu foarte grozave pentru că Michael Jackson zici că era real. (Ekathimerini)


VRŠKA ČUKA, Serbia. Un camionagiu care susţinea că transportă echipament de protecţie şi măşti de sudură a fost prins încercând să intre în Bulgaria cu 8500 de icoane. Păi stai, alea nu-s tot echipament de protecţie? (Informer)


VARNA, Bulgaria. Veşti bune pentru cine se aventurează anul ăsta pe litoral: conducta care a dat naştere leviatanului de cîcat din Marea Neagră (despre care încă n-am citit în presa noastră, wtf guys, voi nu vă scăldaţi tot acolo?) e în curs de reparare.

Până atunci, toate excrementele Varnei sunt redirecţionate printr-un burlan provizoriu, iar calitatea apei în dreptul tuturor plajelor e din nou excelentă. (24Ceasa)


RAKOVSKI, Bulgaria. Un căutător de comori a fost prins sub influenţa amfetaminelor. Avea în portbagaj detectorul de metale, nişte marihuană şi 200 de artefacte din diferite epoci.

Între timp, doi cetăţeni mai puturoşi şi-au dat seama că se poate şi fără săpat şi au intrat pe geamul muzeului din Ahtopol, de unde au furat nişte tinichele antice pe care voiau să le convertească pe piaţa liberă în boabe şi maraciucă.


DJERDAP, Serbia. Un român a încercat să intre în Serbia cu marfă nedeclarată în valoare de 8000 de euro, în mare parte ceasuri şi gadgeturi. Cel mai probabil voia să le mulţumească fraţilor iugoslavi pentru ani întregi de blugi, ciungă şi casete. (Bliţ)


ŞTEFAN CARAGEA, Bulgaria. Un TIR cu numere româneşti a distrus gardul cuiva. Proprietarul gardului spune că nu e prima dată. (24Ceasa)


OLT, România. Un bărbat urmărit internaţional pentru piraterie a fost găsit dând la peşte pe Olt. Temutul lup de mare a încercat să scape arătând nişte acte false dar… n-a avut papagal. Arr, ce glumă de apă sărată, vasile. (OltAlert)


TÂRGOVIŞTE, Bulgaria. Un cetăţean acuzat de dare de mită susţine că bancnota de 50 de leva i-a fost aruncată de vânt în maşina poliţistului. (24Ceasa)


SOFIA, Bulgaria. Locuitorii cartierului Darveniţa sunt terorizaţi de cai maidanezi iar o familie cu trei copii creşte lupi în apartament. Iar la Haskovo, un veterinar a fost muşcat de mamba neagră.


Să cânte muzica!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net