Utopia Balcanica

Buletin de prin vecini – iulie 2020

BELOSLAV, Bulgaria. E în plină desfăşurare renovarea submarinului Slava. Aidoma Delfinului, e un cazan ruginit. Cu puţin noroc, însă, cazanul lor va deveni curând o navă-muzeu evitată de mii de turişti în fiecare an. (24Ceasa)

Mai longeviv decât Delfinul, Slava a fost construit în 1960, tot în URSS, şi a funcţionat până în 2010. Asta înseamnă juma’ de mileniu în ani de submarin.

Celălalt submarin bulgar, Nadejda, a fost scos din uz cu promisiunea că va deveni muzeu prin 2009 (spoiler: n-a devenit).


KULATA, Bulgaria. Pentru că se plictiseau la tradiţionala coadă de Grecia, nişte fete au adunat vreo 15 saci cu gunoi de pe marginea drumului. (24Ceasa)

După ce l-au bombănit pe un şofer român că a aruncat un PET pe geam, acesta şi-a cerut scuze şi le-a oferit apă şi dezinfectant. Speranţă pentru omenire: exact 50%.


Serbia. Jovana Tipšin a plagiat (dacă îi poţi spune aşa unui omagiu) un vers dintr-o poezie a lui Prévert într-un turbofolk din anii 90. Cineva de la Bliţ a aflat asta în 2020.


TOPOLA, Serbia. Două cazuri de cartofi de peste 1 kil într-o singură săptămână, la două familii diferite. O bunică de 83 de ani din localitate jură că n-a mai văzut cartofi atât de mari. (Bliţ)


OBZOR, Bulgaria. Dacă ţeava cu fecale de la Varna se repară as we speak, eco-incidentul de luna asta a implicat bulgări de ulei de palmier, aruncaţi de pe vreun vapor şi eşuaţi pe (de obicei) minunata plajă Irakli dintre Obzor şi Sunny Beach.

Deşi, dacă uleiul de palmier face bine la bronz… (24Ceasa)


VARNA, Bulgaria. E cam mult clor în apă la grădina zoologică din Varna. Pe lângă un pui de cămilă alb, anul ăsta li s-au născut cei mai fioroşi lupi albi din lume. (24Ceasa)

Tot la VARNA, primăria a angajat un hingher de şerpi. (24Ceasa)


ŞIROKA LAKA, Bulgaria. Băieţi, veşti proaste. Baba Şina, care tocmai a împlinit 100 de ani, şi-a dezvăluit secretul. Zice că a mâncat mereu tot ce i-a poftit inima, mai puţin crenvurşti. Pe ăia i-a evitat cu obstinaţie.

Ni se spune şi că baba Şina a primit 500 de leva de la primarul din Smolian, dar nu ştim dacă pentru ziua ei sau pentru colportat propagandă vegană. (24Ceasa)


PLOVDIV, Bulgaria. Un bărbat din Republica Moldova s-a îmbătat şi a spart şapte parbrize cu un bolovan. (Dintr-o lovitură? De meserie croitoraş? 24Ceasa nu detaliază.)


Lacul GAZIVODA, Serbia. Aproape de graniţa cu Kosovo, persoane neidentificate au arborat steagul albanez într-o zonă de grătar de pe malul gârlei. Armata sârbă a intervenit prompt pentru îndepărtarea pericolului. Just Balkan things. (Informer)


ZLATIBOR, Serbia. Celălalt atac la suveranitatea Serbiei de luna asta a avut loc în parcarea unei benzinării din Sušica, unde o vulpe a intrat în maşina cuiva şi n-a vrut să iasă până a doua zi. (Bliţ)


BUZĂU, Buzău. Un băiat angajat la o sală de păcănele a încercat să acopere nişte bani care lipseau din gestiune. Dap, jucând la nesfârşit aceeaşi bancnotă de 100 de lei. Unii spun că joacă şi astăzi, sperând că la un moment dat va câştiga la păcănele banii cu care să repare gaura din păcănele. (Opinia de Buzău)


MYKONOS, Grecia. Într-un hotel din Agios Ioannis a fost găsită o valiză cu 4 kile de haşiş – şi vorba aia, noi stăm ca proştii în Titan. (Kathimerini)


Să cânte muzica, drogi prieteni.

Dragi.

Pardon.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net