Utopia Balcanica

Buletin de prin vecini – august 2020

OK, dacă ai încercat să treci Dunărea ca să mănânci nişte sushi la Ruse probabil ai observat că Bulgaria continuă să fie împânzită de proteste împotriva guvernului Borisov. Graţie expertizei mele limitate şi nestând de vorbă cu nici un bulgar, am dedus că e exact ca în alte state aproape-ratate din Europa mărginaşă: de o parte sunt nişte plahotniuci “pro-europeni” şi de cealaltă direct ruşii, într-o formă sau alta. Oricum, nu beţi ceai în oraş.

Într-o notă mai lejeră, o poză de la un miting din Sofia a fost manipulată digital ca să pară că au participat de două ori mai mulţi oameni. Ah, şi era făcută în Montreal, dar cine se mai năclăieşte în amănunte.


Primarii din Ruse (care tocmai a luat amendă pentru viteză dar tre să mă crezi pe cuvânt, că am pierdut linku’) şi Tutrakan s-au întâlnit cu consulul onorific al Bulgariei de la Ploieşti. Au discutat despre tot felul de proiecte utopice de înfrăţire cu românii, de exemplu să reintroducă ăştia bacul între Ruse şi Giurgiu sau – duamne, iartă-mă – să mai facem un pod. Un pod Ruse-Ploieşti ar fi chiar grandios.

S-a discutat şi lipsa unui ferry Tutrakan-Olteniţa. Confirm că am fost trist când m-am dus acolo şi mi-am văzut concetăţenii făcând grătar la 600 m distanţă da’ dacă voiam să le cer un mic trebuia să conduc două faching ore.


BELOSLAV (lângă Varna), Bulgaria. După ce am făcut mişto de el câteva luni, ultimul submarin bulgăresc a devenit oficial muzeu şi poate fi vizitat. E sigur, a fost sfinţit.


SEPTEMVRI, Bulgaria. Primarul Marin Racev a fost înlăturat din funcţie după ce a fost declarat incompatibil şi condamnat pentru evaziune fiscală. Cetăţenii pot sta liniştiţi, pentru că o au pe nevastă-sa, care e curată ca lacrima şi candidează singură. (24Ceasa)


CĂLĂRAŞI, România. Într-o demonstraţie rară de prietenie balcanică, pompierii bulgari au stins un TIR turcesc care luase foc pe teritoriul României. Sper să ne lămurim cine plăteşte apa, aşa încep războaiele pe-aici.


LESOVO, Bulgaria. Cineva a încercat să penetreze graniţa turco-bulgară cu 74 de kilograme de pastile pentru potenţă. Posibil să fi avut şi un pistol în buzunar, sau doar se bucura să-şi revadă ţara. (24Ceasa)


VARNA, Bulgaria. Nici o lună fără o ştire de la grădina zoologică din Varna. Un bărbat pe nume Mihail şi-a cerut prietena în căsătorie lângă cuşca maimuţelor. Draga mea, ai degetele ca nişte banane? Te iubesc de macac pe mine? Ne unim destinele în faţa lui Cimpanzeu? (24Ceasa)


BELGRAD, Serbia. Un garaj în centrul Belgradului costă cât un apartament de 100 de metri pătraţi în oraşul minier Bor. Nişte amatori! Noi la Bucureşti am condensat ştirea asta şi avem în centru un garaj de 7200 mp care costă foarte mult şi e făcut de BOR.


Malul LACULUI BABREKA, Bulgaria. 600 de discipoli ai misticului Petăr Deunov, un fel de Petrache Lupu mai citit sau Bivolaru creştin interbelic, au făcut o spirală ezoterică în masivul Rila. Nu ştiu dacă se şi învârtea sau era de la şlivova rakia.


BULGARIA în general. Pe scurt, ce s-a mai furat luna asta: 7 tone de floarea soarelui, direct de pe câmp. Baloţi de lucernă, direct de pe câmp. 26 de stupi de albine, direct de pe câmp. 150 kg de midii, direct din limanul Varna. Vestea bună e că hoţii vecinilor au o dietă echilibrată.


BELGRAD, Serbia. Sătui să fie apostrofaţi că n-au şi ei o nucă pe băţ, ca bucureştenii, belgrădenii au ridicat o ghindă. Ghinda face parte dintr-un complex monumental cu mozaicuri, fântâni, sclipici şi alte elemente mai urgente (pentru balcanici, pentru locuitorii din ţările cu -stan şi pentru coţofene) decât canalizarea. (Bliţ)


KARNOBAT, Bulgaria. Circulaţia a fost blocată o vreme pe autostrada Trakia după ce cantităţi mari de bere au căzut dintr-un camion. Vestea bună e că o parte din alcool nu s-a răsturnat, fiind depozitat la loc sigur, în şofer. (24Ceasa)


În rest, mai uşor cu scandalul, să cânte muzicile.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net