Utopia Balcanica

Recomandările săptămânii: mâncare, netflix, mâncare, netflix, mâncare

Have a Cigar sunt printre prietenii mei vechi de dinainte de molimă. Locşor cu atmosferă, bine plasat lângă Rosetti, muzică bună, tejghea lungă, a băut şi Johnny Depp acolo într-o zi. Selecţia de bere n-a fost niciodată astrală da’ la cocteiluri se pricep de minune.

Unde vreau să ajung: dacă ţi-e poftă de nişte pub food onest, gen tacos, hot dogi, burgeri sau sloppy Joes (şi de long drinks la litru ca să mai uiţi că stai în casă de o lună), apelează cu încredere la proaspăt lansatul, de voie, de nevoie, Have a Cigar Delivery. Meniul întreg e la ei pe site.

Poate aşa o să ne auzim curând şi din spaţiul de concerte pe care abia îl aranjaseră înainte să se împută treaba în lume.


Până-n vară ar trebui să dea ăştia drumul la un sezon nou (al 4-lea, parcă) din F is for Family pă netflix. Bill Burr (Monday Morning Podcast) şi Michael Price (scenarist pentru Simpsons, chiar dacă nu în epoca de aur).

Până atunci putem să ne (re)uităm la ce a ieşit până acum. Un sitcom de familie plasat în anii 70 pe care l-ai putea trece cu vederea ca pur şi simplu încă o clonă pe spectrul Simpsons-Family Guy. De fapt e destul de coerent şi sensibil, emoţionant uneori, violent foarte des. Mie mi-a plăcut, chiar dacă se urlă mult şi poate m-am plictisit un pic de nostalgii din universul suburban nordamerican.


Mahmur după ceea ce în mod normal ar fi fost weekendul prelungit de 1 Mai, dar de fapt te-ai trezit că e miercuri sau joi sau aşa? The Den livrează soleancă săptămâna asta. Şi musaca.


Tot pe netflix e The Spy (2019). Miniserie care romanţează viaţa ultrapalpitantă a lui Eli Cohen, celebru spion israelian care a activat în Siria în anii ’60.

E primul rol serios al lui Sacha Baron Cohen pe care-l văd, dar n-avea cum să nu-i iasă pentru că e Sacha Baron Cohen, ăla poate să facă orice, probabil e adevăratul Mesia.

(Ar fi şi mai mişto dacă n-ar scălda ăştia toate filmele în spălăceala aia oribilă à la Peaky Blinders ori de câte ori vor să sugereze că ceva se petrece în trecut.)


Blid, visul românesc al lui Cosmin Dragomir & friends, insistă să existe în ciuda tuturor vicisitudinilor, iar acum îţi trimite acasă puiul la ceaun, cambula îmbătată, adidaşii de porc crocanţi şi cine ştie ce-o mai fi în captura zilei.

Pe lângă asta, găseşti în oferta Blidului şi nişte vinuri româneşti. Şi cărţile editate de GastroArt, de unde chiar şi tu poţi învăţa să găteşti ca Mihail Kogălniceanu.

Meniul întreg e uite-aici (iar condiţiile de livrare sunt afişate mai jos).

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net