Utopia Balcanica

Recomandările săptămânii, dar mai mult mici şi bere de 1 Mai

Mici.

J’Ai Bistrot a pregătit de 1 Mai un meniu cu ciorbă de potroace şi mici cu muştar. Take-away sau prin uber eats.

Tradiţionalul micburger muncitoresc (cu vită-oaie şi muştar de Tecuci) făcut de Circus Pub vine şi el direct la tine acasă, toată săptămâna, prin glovo sau uber.

Cine are propriul grătar în curte, pe balcon sau pe acoperiş se poate aproviziona zilele astea cu carne de mici (porc-vită-oaie) de la Băcănia Gabioti. Eu n-am mâncat încă din produsele lor dar o liotă de oameni în care am încredere mi i-au recomandat. Nu, Gabioti nu e un capo sicilian, e Gabi şi Otilia.

Hop, uite o trupă din Câmpina. Au şi un album pe bandcamp.

Şi până vin micii româneşti putem citi un articol foarte drăguţ din Vagabond despre kebapceta, micii bulgăreşti. Şi o reţetă, cu oareşce subtitrări, în caz că preferi de 1 Mai damful inconfundabil al chimionului.

(Dacă nu-ţi arde de mici, dar nici de gătit, The Den te aranjează săptămâna asta cu o ciorbă de porc cu tarhon, chiftele marinate şi tartă de vişine.)


Bere.

Berero vinde un pachet-promo, ediţie limitată, de la prietenii noştri Clandestin. Trei fiole de Fortul 13 (IPA), trei de Terente (IPA neagră) şi un pahar cadou.

The Beer Institute are şi el cantităţi sănătoase de bere de livrat în perioada asta, başca discounturi. Meniul e actualizat în permanenţă aici.

Poate cel mai important – că ce-i o serbare câmpenească, fie şi în izolare, fără un PET cinstit – Staţia Rombeer livrează. Cum nu ştii ce-i aia? Am vizitat-o mai demult împreună.

Iar dacă între toate ipele şi urbockşii simţi nevoia de un lager de cursă lungă, zilele astea e la ofertă şi private labelul colegilor de la TNR.

Fireşte, nebăutorii de bere au şi ei drepturi. De exemplu dreptul să facă cvas, învăţând direct de la şarmantul Boris.


Cu toate astea, nu e doar 1 Mai săptămâna asta.

Miercuri, 29 aprilie, cumetrii noştri moldoveni di pesti Prut organizează Quarantine Fest: UNISON’G, o chermeză online de 3 ore, în scopuri umanitare, cu Elena Karafizi (“Adele de Moldova” şi noua voce a Parov Stelar Band), Irina Rimes şi alte câteva nume de prin popul din est.

Şi tot miercuri, 29 aprilie e Yom Ha’Atzmaut.

Hag sameah, dragi prieteni. Sărbătorim online pe pagina JCC Bucureşti.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net