Utopia Balcanica

Agenda săptămânii: 7-13 iunie 2021

Dacă ai ratat concertul virtual OCS difuzat la 360 de grade de prietenii noştri Trei Beţivi, încă îl poţi asculta pe feisbuc ca să-ţi aduci aminte cum, cândva, mergeai stresat spre Piaţa Romană să te întâlneşti cu prietena despre care bănuiai c-ar vrea să se vadă cu altul.


Tot la Beţivi, dar miercuri, 9 iunie, îndrăgitul folkist Ştefan Mardale vine să cânte (printre altele) poezie. Tema serii, Lucian Blaga – poetul, nu bancnota. I se alătură o salată pastelată de Nichita, Bacovia, Dimov, Foarţă et al.

În aceeaşi seară, prietenii jazzului şi ai caselor vechi pe străduţe umbroase vor fi încântaţi să afle că a înviat subit şi tradiţia jam sessionului de la BEAT.


Joi, 10 iunie, se încheie campania de finanţare a Duminicii Pierdute a surorilor Surducan & friends. Jumate basm desenat, jumate discuţie serioasă despre sănătate şi burnout, tot desenată. Nuş’ de ce îţi mai zic chestia asta, pentru că Ileana, Maria şi Laura au căzut deja pe spate de la câtă susţinere le-au arătat cititorii.


Cum am început săptămâna cu OCS, putem încheia vineri, 11 iunie, cu EMIL sau cu ZOB. Dacă prietenei tale îi plac atât telenovelele, cât şi visele interzise de lege, încearcă să te dedublezi.

Sau evităm ţopăiala şi coborâm la Lloyd’s pentru încă nişte folkorock, tot cu nea Fane Mardale.


Omu’ nostru Hanuman şi omu’ lui Levente au scos Gânduri, încă o bucată rap new-old-school pe care au trântit-o pe youtube cu o ilustraţie în care am încercat io să canalizez tot adolescentul meu interior.


Kim’s Convenience şi Close Enough au episoade noi pe netflicşi. În caz că n-ai stat închis în casă în ultimul an, primul e un sitcom lejer de familie (à la Modern Family) cu nişte coreeni care ţin o prăvălie în Toronto iar al doilea e bildungu’ unui cuplu de mileniali pe cărarea întortocheată a vieţii de adult – pe care probabil eşti şi tu chiar în momentul ăsta, deci te va atinge aşa cum te-a atins Big Mouth în toate amintirile dureroase din generală.


Şi ca să nu uităm cu ce gagii superdotaţi a băut Vasile nişte beri la viaţa lui, iată-i pe prietenii noştri din Islaz (împreună cu Jean Americanu’) făcând folclorul great again la emisiunea cu Leşe şi Simion de la TVR cu o superbă chirăială de dragoste sudistă.

(Dovadă surprinzătoare că se poate cânta folclor la TVR fără orchestre megalomane şi coregrafii de stadion.)

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net