Utopia Balcanica

Agenda săptămânii: 14-20 iunie 2021

Marţi, 15 iunie, Fără Zahăr, Comedie amară, Quantic. Nuff said.


Miercuri, 16 iunie, e Nabucco la Operă. Aveam pregătită poanta cu “ai-diri-diri-da” da’ nu e Aida iar poanta cu Nabucco nu se cade s-o dau pe internet.


Joi, 17 iunie, Sarmalele caută să ne dovedească că-s mereu proaspete deşi-s Reci. La Quantic.

Sau, dacă preferi ceva mai intim, Roxana Stroe (chitară) şi Giles Robson (voce-muzicuţă) postbrexitează transfrontalier la Trei Beţivi.


Vineri, 18 iunie, Caliu şi taraful cântă în Grădina Urbană, în spate la Intercontinental.


În fiecare weekend, nu ştiu până când, e bâlci (biiine, Piaţă Volantă România Autentică) în parc la IOR, lângă biserica de lemn, unde-i iarna patinoarul. Posibil să putem împuşca nişte pastramă.


Chiar în timp ce scriu asta fac plinul la humus de pe Moise online, că-i ofertă. Nu ştiu cât durează oferta că nu-s abonat la newsletter.


Un domn pe nume Gelu a fost foarte drăguţ să-mi scrie despre iniţiativa civică de a re-marca şi populariza traseele din Munţii Siriu. Au nevoie de voluntari. Cu ocazia asta a apărut şi saitul muntii-siriu punct ro, unde-s centralizate mai multe informaţii. Locuri frumoase, nu departe de Bucureşti, care nu-s pe Valea Prahovei? – da, ştiu, şi pe mine m-a şocat un pic. Glumesc. Ştiam. M-am şi cocoţat pe acolo când eram mai suplu.


De vineri, 18 iunie, până luni, 20 iunie, se întâmplă în păduroasele Băi Tuşnad evenimentu’ Tuşnad Gastro Blues Fest nr. 2. Cu gastro- şi blues. E un festival care se cam explică singur. Restul amănuntelor le poţi citi pe site. Printre alţii, se vor auzi Watzzy, Weinberger, nişte sârbi, nişte americani şi un tribut multinaţional Muddy Waters. Şi cu siguranţă va mirosi a gulaş de la Ozun până-n Sovata.


Mai vechii noştri prieteni E-AN-NA au lansat albumul Fascinathanatango. Un potpuriu curios de dark-balkan-tangouri instrumentale (mereu vigilentul Criticeyez a avut răbdarea să le explice unul câte unul) în care trebuie neapărat să aruncăm cu bani via bandcamp.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, mecenatul cre' că se poate chiar şi deduce din impozitul pe profit. Ar fi un gest care te-ar umple de karmă sau bulan la păcănele. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net