Utopia Balcanica

Agenda săptămânii: 21-27 iunie 2021

Miercuri, 23 iunie, vocea clară a prietenului nostru Dan Manciulea folkează în Angel Pub, lângă podul Mihai Bravu.

Tot miercuri, Radu Captari cântă ruseşte la HumanCoffee, în spate la Unirii, aproape de bătrânele Baricade.


“La ingineri” e un bistro-pub convenabil amplasat lângă Universitatea de Construcţii. Nu ştiu dacă-i bun, că n-am fost niciodată, dar acolo se cântă joi, 24 iunie, nişte old-school-folk cu Mihai Napu.

Dar tot joi, the eternal hangout Trei Beţivi găzduieşte un recital Light Quartet – alea patru fenomene feminine care pot transforma orice în muzică de cameră. De la Maria Tănase la AC/DC.

Şi tot atunci poţi degusta nişte vinuri fancy într-un loc fancy în companie fancy. Alb, rosé, spumant & more cu Desprevin.ro la Xylino.


Vineri, 25 iunie, Outside the Wall cu Speak Floyd la Quantic. E uşor de presupus ce-i asta şi cui i se aduce un tribut. (Nu, nu obscurului cântăreţ Speak.)


Iar sâmbătă, 26 iunie, veteranul Ionel Tudorache şi taraful său poposesc la Grădina Urbană, pe Batiştei.


Curatorul de zacuscă al lui Cosmin Dragomir (excelentul nostru prieten de la GastroArt), cel mai aşteptat de către mine volum de antropologie şi istorie culinară al lui 2021, e disponibil pentru precomenzi pe BioShopRomânia.

Dacă vi se pare olecuţ’ piperată această zacuscă-sub-tipar, e fiindcă profitul va fi reinvestit într-o enciclopedie a sarmalelor. Serios.


Cel mai nou hub cultural din Bucureşti, grădina Şangri-La Artistic Ground, se deschide sâmbătă, 26 iunie, pe Olari nr. 9. Nu oricum, ci cu o seară de poezie contemporană.

Ca să-ţi asiguri locul (fiindcă e şi cel mai mic hub cultural din Bucureşti), eşti binevenit să-ţi anunţi participarea în avans, iar dacă n-ai cum să ajungi, dar vrei să te împrieteneşti cu ideea, întreaga manifestaţie va fi şi pe interneţ.


18 septembrie. Mai sunt bilete. La Plovdiv. Cu cor şi orchestră. Într-un amfiteatru vechi de 1900şiceva de ani. Laibach.


În rest, cum tot ne plouă ca-n Macondo, nimic nu sună mai potrivit pentru tocit tenişii prin Bucureşti cu căştile înfipte în cap decât Kraftwerk tradus în cumbianeză.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net