Utopia Balcanica

Cosmologie simfonică: INFINITUM, 1 septembrie, Romexpo

Nu ştim ce-o să fie mai la toamnă, că iar vin vremuri complicate. Dar pe 1 septembrie (pică miercuri) e această întâmplare grandioasă la Romexpo Arena, cu muzică, jocuri de lumini, dans, acrobaţie şi proiecţii pe ecrane uriaşe.

I s-a spus INFINITUM. E cu Orchestra Simfonică Bucureşti, dirijorul Tiberiu Soare şi pianista Edit Maria Fazakas. Total, 85 de muzicieni apreciaţi şi zeci de premii internaţionale.

În program, două părţi.

Prima, “A Look Back and Around in Spacetime”, e un colaj care ne dezvăluie Universul în crâmpeie SF-astronomice de Strauss, Wagner, Stravinski din perioada primitivă şi Haciaturian.

A doua e Concertul pentru pian nr. 3 de Rahmaninov, descris de Washington Post ca “40 minutes of finger twisting madness” şi “poate cea mai dificilă piesă scrisă vreodată pentru pian”.

O călătorie magică, spun iniţiatorii. 13 billion years in one evening. O singură reprezentaţie, cel puţin anul ăsta. Nu ştiu cum e acustica acolo, dar una peste alta cred c-o să fie foarte drăguţ. Mai multe informaţii găseşti pe sait, iar biletele sunt disponibile în Entertix, iabilet, bilete.ro şi Eventim.

Paranteză de la organizator: reguli de acces. Se face cu dovadă de vaccinare (minimum 10 zile de la finalizarea schemei), test RT-PCR (nu mai vechi de 72 ore) sau test antigen (nu mai vechi de 24 ore). Sau test antigen la intrare, care costă 30 de lei. Copiii sub 12 ani, la liber.

Afiş care repetă ce am scris mai sus:

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

1 Comment
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
trackback
Utopia Balcanica » Agenda săptămânii: 23-29 august 2021
2 years ago

[…] Ţi-am povestit deja de INFINITUM, showul simfonic-newmedia programat pentru 1 septembrie la Romexpo. Ne promite reverie, lumini, acrobaţii, 85 de muzicieni multipremiaţi (Orchestra Simfonică Bucureşti şi pianista Edit Maria Fazakas) şi o epopee cosmică pusă cap la cap din bucăţi astrale de Stravinski, Wagner, Haciaturian şi diiitai Concertul nr. 3 de Rahmaninov. Dacă ai ratat povestea, citeşte-o aici. […]

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net