Utopia Balcanica

Agenda săptămânii: 20-26 septembrie 2021

Joi, 23 septembrie, J’ai Bistrot închide sezonul cu un silent party. Pe cele trei canale vor pune muzică Iorga, Hefe şi vechea noastră prietenă Ligia de la Balkanik.

Tot joi, Sigur că Da cântă un old folks’ blues-rock pe terasa micului bistro Paque de pe Pache.

Tot tot joi, Cristina Lupu şi Florin Şerban jazzuiesc şi bosanovează în curticica lui Hidden de lângă Timpuri Noi.


Quantic organizează vineri, 24 septembrie, Rockada nr. 1, un minifestival cu trupe tinere de rock alternativ. Cântă Lunatic, Jack of All Trades, Sayonara Blue Monday şi Sloth Motion. Se intră doar cu carte verde.

Tot vineri, Alexa şi Ionuţ cântă din nou la Terasa Florilor, lângă Obor.


Vineri, 24 şi sâmbătă, 25 septembrie sunt zilele Şaraimanic World în grădina de vară Rowa din Herăstrău. Lăutărie meets world music. Corina Sîrghi, gypsy jazz bandul lui Mieluţă Bibescu, taraful Ionică Minune şi Labess din Algeria.


De vineri, 24 septembrie, până duminică, 26 septembrie are loc în parcul Naţional, adică în 23 August pentru oamenii locului, un bâlci de toamnă ceva mai atipic fiindcă se cheamă Asia Fest nr. 8. Mâncare, workshopuri şi o scenă cu tot felul de năzbâtii. Mult K-pop. Filme. Nu sună groaznic.


Tot de vineri, 24, până duminică, 26, cine are chef de un city break în Lehliu poate să se bucure de mustăria tomnatică de la Partid. Cu Bosquito, Nightlosers ş. a. şi participarea extraordinară (sâmbătă, la prânz) a alchimiştilor culinari de la Athanor, din Gurbăneşti (meniu şi alte detalii aici).


De sâmbătă, 25, până duminică, 26 septembrie se întâmplă ultimul Weekend Session la Grădina Botanică. Am înţeles că şi anterioarele au fost plăcute. Ne cântă, printre alţii, tot Corina, dar versiunea mai jazzy, cu Cătălin Răducanu. E muzică, e şi picnico-degustare. Cel mai important, e în Grădina Botanică. Biletele sunt pe site.


Pasionaţi de plăci, nu uitaţi târgu’ de plăci de la Boogie. Sâmbătă, 25 a noua.


Iar duminică, 26 septembrie, Nightlosers cântă unplugged la Quantic. Şi cu asta chiar cred că am terminat anotimpul. Hibernăm, voinicii mei?


Pentru culcuş, netflixu’ are un sezon nou din Final Space. (Ultimul, cred. Alles hat ein Ende […].)


Şi dacă tot ne-au băgat Pyramidoşii în starea aia de spirit, iaca o oră de funk & soul japoneze din anii şaptezeci.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net