Utopia Balcanica

Potpuriu underground. Agenda săptămânii: 15-21 noiembrie 2021

Muzicile Titanului continuă.

Iordache (cel mai îndrăgit saxofonist din vecini) şi Florin Dumitrescu (cel mai textier din cartier) îşi unesc forţele într-o nouă aventură post-Sarmale, albumul Zeuţii. Nu numai ei, ci şi Ruxandra Zamfir (extra voci) şi Medicine Madison (vioară).

Undeva între jazz, rock şi spoken word, Zeuţii ăştia continuă sufleteşte şi muzicaliceşte Suita Titan de acu’ doi ani. Suita Titan a fost un jazz excelent. Dacă ai sau n-ai sprijinit apariţia Suitei Titan, ai ocazia să faci sau să nu faci un lucru similar cu Zeuţii, pe Sprijină punct ro.


Şi tot adineauri, Florin & compania au azvârlit în eter un experiment recitativ-electro.

Aproape nemţesc? Pe mine m-a dus oareşcum cu gândul la tributul Laibach către DAF. CONSUM. Virus Tăcut bănuiesc că e Tavi Scurtu.


Întrerupem aceste muzici pentru o frizură.

Io mă tund singur pentru că-s un fel de pustnic, dar dacă nu eşti pustnic – sau dacă ai chilia în zona Victoriei-Banu Manta-Basarab-Griviţa, prietenu’ nostru Radu şi prietenii săi pricepuţi la părocultură şi barbologie au deschis MenCave, o frizerie-barbershopărie cu chilleală, darts, jocuri şi, în general, vibraţii pozitive şi (până acum) recenzii bune. Mai multe informaţii pe sait, pe google sau pe feisbuc.


Manciulea e pe spotifai.

Adică albumul ăla recent – unde nu-i doar folk pentru şcoala veche, ci şi câteva bucăţi grozave, pe texte scrise tot de F. D. cel ante-răs-menţionat. Ah, şi a scos Manciulea şi o bosanovă nouă pentru fanii botanicii.


Flup!, ţi-ai aprins ţigara preferată de la o casetă audio artizanală. Cât de underground e treaba asta.

Pentru a şaptea oară, te frec la icre cu punkuţul super-onest al băieţilor de la Fuck You! Dracu. Nu degeaba, ci fiindcă acum poţi cumpăra de la Supersomnic Records nu doar CD-ul, ci şi caseta, cu copertă lucrată de mână şi mini-poster. Ah, şi cred că-i un stoc super limitat.


Şi dacă tot vorbim de subpământenisme.

CDXX era underground adânc şi jilav da’ măcar mai ştiai de unde să-l apuci. Moştenirea lu’ CDXX e undeva sub scoarţa Pământului, perpelindu-se în curenţii de magmă. Şi se cheamă cocoselù. Atâta ştiu, şi că are un canal de youtube. Mi-a venit pe mail.


Încheiem tot cu nişte arome telurice.

Pentru că vineri, 19 noiembrie, Ileana găteşte la VINO. Fudulii, berbecuţ, rădăcinoase, curry. Locuri limitate.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net