Utopia Balcanica

Cineva a înmulţit peştii. Agenda weekendului: 15-17 aprilie 2022

Vineri, 15 aprilie, Partizan (cu Artan cu tot) se desfăşoară la Trei Beţivi. Evident că e sold out, voiam doar să semnalez.


Sâmbătă, 16 aprilie, D-l Goe cântă la Food Hood, pe Griviţei.

Dar şi Taraful de la Vărbilău, la Grădina Urbană, pe Batiştei.

Habar n-am ce spaţiu de manifestări artistice e ăla Recul, pe Splai, lângă Timpuri Noi, dar acest concert eclectic cu Doina Antohi şi Vlad Gălăţianu sună chiar haios.

Boogie împlineşte şapte ani de troscăneală şi good vibes pe lângă Moşilor, aşa că ne invită să ne zbânţuim până dimineaţa, cu shoturi şi tombolă.

Iar prietenii Verzei de odinioară pot merge cu Gaşca Veche la un karaoke grav.


Indiferent că eşti sau nu un gagiu cu vreo idee religioasă, să mănânci peşte e sănătos, aşa că iaca peşte:

Vineri şi sâmbătă, Ileana ne invită la o aventură marină la Vino. Curry de creveţi, fish and chips, saramură de biban, vinuri de lângă toate mările.

Duminică, 17 aprilie, la Flip Flop, curticica cu pietriş de pe Dacia, se prăjeşte peşte şi se bea şpriţul ăla văratic.

Şi Terasa Florilor de lângă Obor promite nişte ceaune piscicole. Şi Paque, de pe Pache, a aranjat ceva în sensul ăsta.

Iar Manasia se laudă că a primit 200 de scrumbii de la Dunavăţ, aşa că Manascrumbia or something. Cu mămăligă şi mujdei.


Sâmbătă şi duminică, la Beans & Dots, lângă Cişmigiu, are loc Mezanin Market, un indie-târguşor cu produse artizanale, cărţi, decoraţiuni, cosmetice şi cafea.

Iar la Elvira şi la MŢR se întâmplă în perioada asta a şasea ediţie a American Independent Film Festival.


Nu în ultimul rând, ia să fac io cumva să te anunţ şi aici că Dr. Oetker a lansat Dulce Românie, un demers gastro-enciclopedic de cercetare şi reîmprospătare a deserturilor româneşti din toate timpurile. Inclusiv cartoful Sandei Marin.


BTW, Fools Garden (sunt singurul cu nostalgia lămâiului?) au scos anul trecut un album nou. Şi sună chiar mai nemţeşte decât de obicei.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net