Utopia Balcanica

Drumul Chiftelei

A zis Marcica la un moment dat pe feisbuc că dacă mergi din Gura Humorului până-n Fundu Moldovei treci prin maţ.

Lumea s-a hlizit, dar eu am oftat: corect, Marcica, dar nu complet.

Ai făcut un proces atât de complicat, asimilarea hranei – Drumul Chiftelei, cum îi spun pelerinii – să pară o banală plimbare de 2-3 ore cu bicicleta prin Obcinile Bucovinei.

De dragul preciziei, am reconstituit tractul digestiv pe Bing maps (pentru că Google maps nu mă lasă să adaug mai mult de 10 popasuri) şi a ieşit ceva mult mai întortocheat, care necesită achiziţia a numeroase viniete, plata a cel puţin două taxe de pod şi procură notarială în caz că chifteaua nu e pe numele tău.

Pentru a ajunge din Gura Humorului în Fundu Moldovei, o chiftea obişnuită parcurge în jur de 36.000 de kilometri, chestie care îi ia cam 16 zile dacă merge non-stop, dar cu viteză legală.

*Câţiva purişti veţi bombăni că de ce am inclus ficatul şi pancreasul, dar hei, partikipă şi ele în felul lor.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net