Utopia Balcanica

Un pic de Vasile în vacanţă la “Europa prin ochii râşnovenilor. Percepții. Diversitate. Stereotipuri”

Dacă ajungi în microvacanţa asta în sau pe lângă Râşnov în căutare de dinozauri sau de cetate, treci pls şi prin piaţa din centru. Cred că se cheamă Unirii.

Acolo poţi încă (până pe 9 iunie) să vezi expoziţia în aer liber “Europa prin ochii râşnovenilor. Percepţii. Diversitate. Stereotipuri” organizată de EUROPE DIRECT Râşnov care e unul din mai multele centre EUROPE DIRECT care asigură accesul cetăţenilor la informaţie, asistenţă şi consultanţă pe teme UE (finally!).

Expo asta conţine ce au desenat şase artişti adevăraţi (Iulia Ignat, Zelmira Szabo, József Vass, Ioana Enescu Truică, Ionuţ Popescu şi Andra Badea) şi comic-relief-Vasile (ăsta sunt eu, chiar dacă m-au scris pă afiş ca în catalog) pornind de la interviurile cu locuitori de toate felurile din Râşnov despre ţările Europei.

De exemplu cu cineva care ştie că ciupercăritul e obsesie naţională în Letonia.

Şi chiar şi cu (cre’că) singurul olandez din Râşnov, care zice că românii i s-au părut foarte primitori da’ un pic prăpăstioşi când vine vorba de ei înşişi.

A fost distractiv să mâzgălesc mâzgălelile şi super-interesant să citesc interviurile.

TL;DR: dacă treci prin Râşnov poţi să vezi complet gratis câteva cioace făcute de Vasile şi nişte artă făcută de artişti.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net