Utopia Balcanica

Stai aşa, Sam’s Fusion Cuisine (partea a doua): mai e loc şi pentru palabok

Scurt şi rapid update la povestea întâlnirii noastre cu Sam’s Fusion Cuisine: n-am rezistat cântecului de sirenă şi ne-am întors, două zile mai târziu, să încercăm încă nişte feluri filipinez-fuzionate.

Palabok, nudălşi sticloşi într-un sos gros, cu iz de creveţi şi peşte afumat, acoperiţi cu măciniş de chicharon (şorici expandat). Nu i-am prins eu latura fotogenică, dar e ceva de speriat.

Supa won ton, cu tăiţei luuungi, varză chinezească şi colţunaşii de rigoare. Absolut cinstită.

Tapsilog, adică micul dejun filipinez, cuprinzând vită trasă la wok, orez, un ochi zămos şi olecuţă de dressing pe bază de oţet şi ceapă.

Temutul porc kare kare. Piept prăjit cu şoriciu’ crocant, un sos onctuos pe bază de arahide, o vânătă prăjită, nişte pastă sărată de creveţi pentru condimentat orezul. Începi să crezi că filipinezului îi place porcul mai mult decât românului.

Şi am încălecat cu mari dificultăţi pe şa, mai ales Alex care venise cu motoreta, după ce am împărţit un leche flan (cum zic filipinezii la crème brûlée) cu nişte gel de cocos (nata de coco) şerpuind pe deasupra.

Prin urmare, tot ce-am scris adineauri rămâne valabil.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

1 Comment
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
trackback
Utopia Balcanica » Adobo, deci pe curând! Sam’s Fusion Cuisine, sufrageria filipineză de la Unirii
1 month ago

[…] * Update: două zile mai târziu ne-am întors pentru noi aventuri. […]

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net