Utopia Balcanica

Sânziene şi stejari. Agenda săptămânii: 17-23 iunie 2024

Marţi, 18 iunie, o trupă de alternativ care se cheamă Changing Skins şi nu sună rău deloc lansează un videoclip inspirat de o carte. Vor fi la Hidden şi trupa, şi videoclipul, şi cartea, şi autorul.


Miercuri, 19 iunie, Partizanii cântă la Expirat.

Tot miercuri e BluesCore cu Hanno Höfer şi prietenii la Quantic.

Şi tot miercuri e la Hidden o petrecere AIVI cu surprize pentru copchii şi se vor strânge fonduri pentru Şcoala de comentatoare.


Joi, 20 iunie, Obeah îşi prezintă albumul nou-nouţ Joy la Trei Beţivi. Obeah e proiectul lui Andrei Bucureci şi e un melanj de dub-fusion-post-punk-drum’n’bass. Acum cu Tavi Scurtu la tobe, deci ştim că e treabă serioasă.

Tot joi, Liviu Pop ne invită la Zadar la joacă sonoră. Beaturi techno de la tobaru’ de blues, soul şi jazz.

Şi tot joi, Ruxandra Zamfir, Sorin Romanescu şi Iordache cântă jazz iubăreţ de vară la Green Hours.


Vineri, 21 iunie, la Centrul Cultural Armean e un ceai dansant de Sânziene, cu romanţe şi muzică lăutărească. Cântă Ioana Tătăruşanu (voce), Lucas Molina (voce + cajon) şi Marian Mirea (vioară).

Tot vineri, îndrăgitul Melinescu (voce + chitară) cântă din cărticică la Hidden, în Timpuri Noi.

Tot vineri, Valasia Dodulu şi compania pun la cale o seară de folclor de mahala greco-turcesc la AM. Social Space, în pragul Rahovei.

Tot vineri, Stevie Munteanu pune viniluri calde la un şpriţ răcoros în Greenful, pe lângă UNATC.


Vineri şi sâmbătă, la Fabrica e un minifestival caritabil al asociaţiei Vocea Semnelor, care susţine copiii cu deficienţe de auz. Cântă, printre alţii, Zob, Stema şi Anton. (Nu, nu-l ştiu pe Anton.)


Sâmbătă, 22 iunie, la Trei Beţivi vine nimeni altul decât Elvis Romano.


Iar sâmbătă şi duminică, în satul Cobor din comuna Ticuşu (Braşov) are loc a doua ediţie a festivalului Cobor între Stejari organizat de Conservation Carpathia. Se fac plimbări ghidate, se discută despre biodiversitate, se cântă (Ana Coman, Moonlight Breakfast, Hanu’ cu Bragă şi Taraf de Caliu), se mănâncă, se vede chiar şi un film despre un stejar.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net