Utopia Balcanica

Paula Seling şi clona lui Liviu Guţă? Nici hazlii, nici interesanţi, nici măcar homo

paulaovi

Multe ţări folosesc Eurovisionul ca pe o puternică unealtă diplomatică pentru vendete şi răzmeriţe şi alte chestii diplomatice de oameni mari.

OK, să zicem că nu toate ţările au ce face cu o unealtă diplomatică. Dar chiar şi ţările perfect conştiente că nu le bagă nimeni în seamă, ca Muntenegru sau Franţa, i-au găsit Eurovisionului un rost: îşi pun peruci şi nasuri de clovn şi se distrează, sincere şi candide ca nişte tineri alcoolici făcând karaoke după o zi grea de muncă.

Numai noi, o ţară a cărei unică mare şansă la emancipare ar fi să-şi distreze copios vecinii la Eurovision, i-am trimis la Copenhaga pe Paula Seling şi clona lui Liviu Guţă. Nu te poţi distra cu Paula Seling. E ca şi cum ţi-ar veni pofta de viaţă când ai un cal care şi-a rupt piciorul, şi trebuie să-l duci în pădure să-l împuşti.

Nu ştiu cum e exact să trebuiască să împuşti un cal care ţi-a fost alături ani de zile, dar bănuiesc că e un cocteil din toate sentimentele umane posibile, mai puţin ăla că te distrezi. Io asta simt când cântă Paula Seling cu clona lui Liviu Guţă.

Colac peste pupăză, trimitem eutanasierea calului să ne reprezinte la Eurovision nu o dată, ci de 2 ori. Mă mir că mai suntem în UE după faza asta.

Nici măcar nu putem spune “Băi, Europa, ne pare rău. Noi am anunţat că-i preselecţie, dar de când cu capitalismul, românii sunt prea ocupaţi exploatând omul şi făcând chestii productive. N-aveam nici un şomer de trimis, numa’ Paula şi holograma lui L. Guţă.”

Pe bune? Uite, la preselecţie venise un băiat cu barbă pe gât care-l imita pe Barry White şi avea stofă de concurs internaţional. Tot la preselecţie venise o gagică care-o imita pe Candice Night şi puteai s-o asculţi fără să-ţi supureze urechea internă prin urechea externă. Dar deh, era de la Antena 1 şi strica prestigiul postului naţional de supt bani.

De fapt, preselecţia m-a convins că câteva mii de români dornici să trimită SMS-uri cu suprataxă au o tumoră malignă pe bulbii auzului (şi restul credeau că dacă trimiţi pe cineva la eurovizion, nu se mai întoarce).

Ah! acolo venise chiar şi Naomi, care-i exact la fel de nesărată ca Conchita Wurst, şi un răuvoitor i-a scris o piesă la fel de tâmpită.

Naomi ar fi măturat scena cu Conchita. Acolo unde Conchita face nişte giumbuşlucuri, şi tre’ să-l crezi pe cuvânt că-i homo (ca când mă îmbrac eu în rochie şi ştrampi ca să nu amuz pe nimeni prin casă, numai că io nu-s homo), Naomi şi-a tăiat penisul.

Ah, nu v-aţi prins? “De dat peste nas Putin şi ruşi homofobi” e cu roşu în to-do list încă de anul trecut. Putin e duşmanul, homofobii sunt într-adevăr naşpa iar România ar fi putut juca o carte în jocul ăsta!

Ok, nu trimiţând-o pe Naomi. Am glumit mai sus că Naomi ar fi dat-o de-a dura pe Conchita. Oricât ar fi de transgenderiţă, Naomi cântă prost. Nu cred că avem în ţară un LGBT care să cânte OK şi să fi ieşit din dulap.

DAR!!! Dar noi suntem vecini cu bulgarii, iar bulgarii… hai că ştiţi. Bulgarii îl au pe Azis.

Temutul Azis din legendele homosexualilor e viu şi locuieşte în Bulgaria, în timp ce Europa încearcă să-l impresioneze pe Putin cu Conchita Wurst.

Pe lângă Azis, un sărut pasional între Naomi şi Conchita arată ca un sketch cu Nae şi Vasile. Azis poate să facă o panteră neagră să pară grasă şi nătângă. Azis poate să-l facă pe ăla de la Noua Dreaptă să pară dur şi masculin.

Azis nu numai că i-ar fi transmis lui Putin un mesaj categoric, că Europa e o citadelă de nepenetrat, ci l-ar fi sedus şi convertit doar suflându-i un pupic.

In face of yours, Vladimir! Of Europe ză big weapon of secret, is gay AND is Slav! muhaha

În loc să folosim banul public ca să-i trimitem la Eurovision pe Paula Seling şi sosia lui Liviu Guţă, puteam să-l cheltuim cu cap şi să devenim, măcar preţ de câteva zile, eroii unui continent întreg.

Pentru prima oară în istoria noastră, poporul nostru putea să întreprindă ceva relevant.

Puteam trimite peste Dunăre un coş imens de fructe, ca să-i convingem pe bulgari că merită să-l ducă pe Azis la Copenhaga. Puteam construi o rachetă balistică, să-i somăm cu ea pe bulgari să-şi dovedească fidelitatea faţă de ideea europeană trimiţându-l pe Azis la Eurovision. Puteam să-i ameninţăm că închidem graniţele şi nu le mai trimitem sămânţari la Nisipuri dacă Azis nu merge să-l înduplece pe Putin dintr-o privire şi un dat din buci. Puteam, dar nu.

Alegem conştient să ratăm şansă după şansă, preocupaţi doar să zugrăvim cu sârg un tablou monumental al resemnării în mediocritate.

Paula Seling şi geamănul lui Liviu Guţă, curmând pentru a doua oară la Eurovision suferinţa unui cal bătrân.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net