Utopia Balcanica

Prinde-l pe CORBU în turneu prin vestul ţării cu “Zbor spre rădăcini”

V-am mai povestit astă vară despre prietenii noştri Sergiu Corbu Boldor, Luiza Mitu şi proiectul lor, CORBU, care pe atunci împlinea un an. Am fost la cântări şi ne-am veselit pe etno-fusionul lui cu un vârf de reggae-klezmer, pe care-l alinta uneori disco easy hardcore folclorizat.

Ei bine, fiindcă pur şi simplu nu poate să fie fidel unui singur melanj de genuri, CORBU a făcut un album, i-a spus Zbor spre rădăcini şi a băgat în el ceva foaaarte diferit de zbânţuiala cu care ne obişnuise.

Zbor spre rădăcini e un album ambiental în care Sergiu renunţă la scripcă pentru caval, drâmbă, tilincă – ştiţi voi, jucăriile alea care zumzăie şi clincăie ancestral. Putem să-l ascultăm gratis pe soundcloud, singuri sau împreună cu duhurile umblătoare ale tuturor ciobanilor de acum o mie de ani din care ne tragem.

Şi mai putem, dacă ne nimerim în vestul ţării în perioada următoare, să mergem să-l ascultăm pe viu. Turneul de lansare al Zborului spre rădăcini se desfăşoară precum urmează:

Satu Mare: joi, 28 februarie la Centrul Cultural G. M. Zamfirescu;

Sighetu Marmaţiei: vineri, 1 martie la Friends;

Zalău: sâmbătă, 2 martie la Muzeul judeţean de istorie şi artă;

Cluj: duminică, 3 martie la Flying Circus;

Timişoara: joi, 7 martie la Reflektor;

Oradea: vineri, 8 martie la Studio Act.

La cum îl ştiu, faptul că a scos un disc drone-meditativ nu înseamnă că pe scenă va fi mai puţin săltăreţ. Clicăiţi cu încredere linkurile pentru mai multe detalii.

Şi da, umblă vorba în târg că următorul album, Ce-am păţit odată, e şi el pe ţeavă.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net