Utopia Balcanica

Prinde-l pe CORBU în turneu prin vestul ţării cu “Zbor spre rădăcini”

V-am mai povestit astă vară despre prietenii noştri Sergiu Corbu Boldor, Luiza Mitu şi proiectul lor, CORBU, care pe atunci împlinea un an. Am fost la cântări şi ne-am veselit pe etno-fusionul lui cu un vârf de reggae-klezmer, pe care-l alinta uneori disco easy hardcore folclorizat.

Ei bine, fiindcă pur şi simplu nu poate să fie fidel unui singur melanj de genuri, CORBU a făcut un album, i-a spus Zbor spre rădăcini şi a băgat în el ceva foaaarte diferit de zbânţuiala cu care ne obişnuise.

Zbor spre rădăcini e un album ambiental în care Sergiu renunţă la scripcă pentru caval, drâmbă, tilincă – ştiţi voi, jucăriile alea care zumzăie şi clincăie ancestral. Putem să-l ascultăm gratis pe soundcloud, singuri sau împreună cu duhurile umblătoare ale tuturor ciobanilor de acum o mie de ani din care ne tragem.

Şi mai putem, dacă ne nimerim în vestul ţării în perioada următoare, să mergem să-l ascultăm pe viu. Turneul de lansare al Zborului spre rădăcini se desfăşoară precum urmează:

Satu Mare: joi, 28 februarie la Centrul Cultural G. M. Zamfirescu;

Sighetu Marmaţiei: vineri, 1 martie la Friends;

Zalău: sâmbătă, 2 martie la Muzeul judeţean de istorie şi artă;

Cluj: duminică, 3 martie la Flying Circus;

Timişoara: joi, 7 martie la Reflektor;

Oradea: vineri, 8 martie la Studio Act.

La cum îl ştiu, faptul că a scos un disc drone-meditativ nu înseamnă că pe scenă va fi mai puţin săltăreţ. Clicăiţi cu încredere linkurile pentru mai multe detalii.

Şi da, umblă vorba în târg că următorul album, Ce-am păţit odată, e şi el pe ţeavă.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!
1 Comment
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
trackback
Utopia Balcanica » Corbu şi Vulpea coboară din codru cu videoclipuri noi (şi un hepăning în Sălaj)
3 years ago

[…] povestea video de azi vine la pachet cu piesa Ondine de pe Zbor spre rădăcini, albumul ambiental, meditativ-experimental, despre care v-am mai scris astă […]

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net