Utopia Balcanica

Cine vine să cânte weekendul ăsta la Mera în şură (spoiler: toată lumea)

Cel puţin geografic vorbind, că de-aia se cheamă world music.

OK, dacă ştii unde e Mera, înseamnă că probabil aştepţi weekendul cu Untold ca să mergi la Mera World Music Festival (wink wink). N-o să mă lungesc cu vorba, mai ales că io nu pot să merg anul ăsta, dar începe mâine, 1 august, ţine până duminică, 4 august, are loc la Mera, care-i un sat pitoresc de lângă Cluj, detalii logistice + bilete găsiţi la ei pe sait, alte noutăţi citiţi la ei pe facebook.

Pă partea muzicală, i-am remarcat în line-up pe următorii şi vi-i recomand din suflet.

Near East Collective e un ansamblu turco-greco-britanic de rebetiko şi folclor din Asia Mică. Te va face să dai cu farfuriile şi cu toată vesela de pământ, indiferent de locul de fabricaţie al acestora.

Chiar şi vechiul nostru prieten vikingo-american Kjartan revine la Mera, de data asta cu proiectul de gypsy jazz Hét Hat Club (Budapesta).

Sofi Tsedaka, urmaşa unui trib samaritean vechi de când lumea, trece gârla din Ţara sfântă ca să ne spună povestea rădăcinilor ei de pe meleagurile alea tulburi.

Romano Drom (Budapesta) împlinesc anul ăsta 20 de ani de conservat & dus mai departe muzica ţiganilor valahi din Ungaria. Cu ocazia asta, trupa fondată de Gojma şi Anti Kovács a lansat şi un album proaspăt care se cheamă “Give me wine” şi care, fără îndoială, incită la băut.

Ca şi ultima dată, Mexicul trimite şi el pe cineva la Mera – de data asta pe tânăra Sirani Guevara, o absolut adorabilă cântăreaţă de son jarocho din părţile Veracruzului.

Dikanda (Polonia) – pe care i-am auzit mai demult, la un Balkanik ploios – îşi aduc şi ei violonistul sexos şi repertoriul pan-balcanic.

Şi, colac peste pupăză, vine şi Torgeir Vassvik, cu chemările guturale ale laponilor.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net