Utopia Balcanica

În 1715, costumele de scafandru nu erau extraordinar de sexi

Într-o zi din 1715 în care holera era mai domoală, un tânăr comerciant devonian pe nume John Lethbridge s-a uitat în zare, spre ocean şi a spus: băi, câte epave pline cu argintărie preţioasă stau pe fundul mării şi nimeni nu face nimic.

După ce s-a asigurat că nu l-a auzit nimeni, Lethbridge s-a pus pe meşterit şi a înjghebat primul costum de scafandru din istorie. Mă rog, era mai degrabă un butoi de ţuică, dar avea hublou şi găuri pentru mâini, primea aer printr-un furtun şi comunica printr-o sfoară cu suprafaţa. Mă cuprinde un feeling de siguranţă şi încredere numai când mă gândesc, mânca-ţi-aş.

O troacă de scufundat care a funcţionat în heleşteul feng shui din fundul curţii va funcţiona şi în Oceanul Atlantic, la 20 de metri adâncime, nu-i aşa?

Se pare că da. Lethbridge a trăit 85 de ani, a făcut (după unele surse) 17 copii şi s-a super îmbogăţit din recuperat comori cu butoiul ăla al lui pentru Compania Indiilor Orientale, punând bazele meseriei de om-broască şi pavând cărarea pentru roboţelul ăla care, sute de ani mai târziu, a cotrobăit după farfurii pe Titanic.

Foarte suplu şi hidrodinamic. Sursa.
Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net