Utopia Balcanica

Corbu şi Vulpea coboară din codru cu videoclipuri noi (şi un hepăning în Sălaj)

20 Secole Vulpe, aceste tinere Sarmale Reci încălzite şi re-funk-izate, au lansat recent un (al doilea) videoclip pentru De ce te muţi, piesa lor plină de subînţelesuri grosiere şi ţiuieli kazoo-istice.

Ocazie cu care au aterizat şi pe Spotify, momentan doar cu două piese, care nu-s neapărat preferatele mele (unde e aia cu cartierul, bosulicilor?) da’ lasă să se înţeleagă de ce Vulpe sunt printre cele mai sweet întâmplări din muzica bucureşteană a ultimilor ani. Şi sunt categoric una din trupele cu nume mişto, orice ar zice Ghenţ.

Plus că n-am mai văzut de foarte, foarte mult timp atâta lume încăpând simultan în Trei Beţivi. Ca de obicei, ăia înalţi în faţă. Şi tot am stat până la capăt! Urmăriţi-i pe 20 Secole Vulpe pe feisbuc sau vă fură ouăle.

Între timp, Corbu – nu ăla cu roata de caşcaval, ci prietenul meu cu vioara neastâmpărată – a lansat şi el un clip proaspăt. De data asta, fără vioară, pentru că povestea video de azi vine la pachet cu piesa Ondine de pe Zbor spre rădăcini, albumul ambiental, meditativ-experimental, despre care v-am mai scris astă iarnă.

Dacă nu l-aţi ascultat nici până acum, să ştiţi că-i cu totul altceva faţă de repertoriul de voie bună al Corbului. Ale cărui proiecte le puteţi urmări pe feisbuc.

Iar dacă cumva vă găsiţi prin misteriosul, înceţoşatul Sălaj, să ştiţi că sâmbătă, pe 16 noiembrie, puteţi să-l întâlniţi pe Corbu la Cultura din Grădină, la Hida. În grădina lui Valer, de pe la două până noaptea.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Toleranţei, acolo se vor celebra pacea şi înţelegerea printr-o serie întreagă de manifestări muzicalo-culturalo-bahice, pe care le puteţi desluşi chiombindu-vă în afişul de mai jos sau urmărind evenimentul pe feisbuc.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net