Utopia Balcanica

Acest joc-bibelou de pus pe pereţi e un cadou preţios pentru prieteni pretenţioşi

Şi uite că, zilele trecute, în prag de sezon al cadourilor, am primit cadou de la Florin un Tablon. (Ăsta nu e un review plătit şi nici acţiuni la corporaţia Tablon n-am căpătat, prin urmare dacă citeşti asta înseamnă că mi s-a părut un cadou frumos.)

Cam aşa:

Făcut de nişte arhitecţi, Tablonul nu e deloc un angrenaj complicat, ci un passepartout care se capsează cu magneţi, în interiorul căruia suprapui după bunul plac nişte şabloane geometrice din carton colorat. E undeva la graniţa între joc şi bibelou, în sensul că te joci cu el până te-ai plictisit şi pe urmă stai şi te uiţi.

O lună mai târziu, când ai avut o zi grea, îl dai jos, te mai joci un pic şi ai obţinut cu totul alt tablou la care să te uiţi, ceea ce e destul de economic şi foarte anti-consumerist.

Iar prietenii tăi vor fi uimiţi că schimbi tablourile ca pe ciorapi.

Nici măcar nu-ţi trebuie vreo chemare către artele frumoase, alta decât aia lăuntrică, cu care ne naştem toţi, că oameni suntem. Cam ca o carte de colorat pentru adulţi sau altă jucărie antistres, Tablon e durabil, sustenabil şi iese ochios indiferent cum combini cartoanele.

Cam aşa:

Acum că stau să mă gândesc, dacă ştii să desenezi puţe cu markerul, cu atât mai bine. Nu scrie în manual, da’ nu te împiedică nimic să intercalezi cartoanele Tablonului cu desenele tale iubite de mii de oameni. (Trebuie doar să le dai nişte găuri, să se potrivească cu bumbii din colţurile Tablonului.)

Sau mai rău, cu ce ai prin casă.

Cam aşa:

Artă pură. Abia aştept să am un şemineu deasupra căruia s-o spânzur.

Chiar şi fără ce ai prin casă, numărul combinaţiilor posibile e destul de mare. Singurul dezavantaj e că, oricâte permutări ai face, tot un bauhaus-Kandinski îţi iese.

Dar asta-i fiindcă am primit eu Tablonul abstract. Cred că vor apărea curând şi alte varietăţi de Tablon. Sper că în mai multe lăţimi, pentru că unii dintre noi au guri de sobă glorioase, deasupra cărora vor să atârne nu şase Tabloane mici, ci unul cât casa.

Un cadou hazliu, mai ales pentru posesorii de interioare moderne. Cinstitometrul piuie favorabil.

Mai multe detalii, poveşti, scoruri pe saitul dedicat.

Propagă această propagandă!

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net