Utopia Balcanica

Iarna asta cultivăm împreună un mândru conifer de pixeli şi generozitate

Creştini, musulmani, budişti, vegani, microbişti, folkişti sau orice altă naţie de rătăciţi am fi, e luna decembrie, a virozelor, a fanfarelor printre blocuri şi mai ales a cadourilor. (Mai puţin pentru scârţari şi ciufuţi, care au parte doar de viroze.)

Dacă anul trecut, cam pe vremea asta, decideam să cotizez la cărţile lui Cosmin şi la jazzul lui Iordache şi vă invitam să faceţi aşijderea dacă vă plac cărţile şi jazzul (normal că vă plac, scrie sapiosexual la voi pe sentimente punct ro), anul ăsta vasilele ăsta o să fie totalmente meta şi o să sprijine, cu nişte fonduri, o platformă care sprijină ONG-urile să strângă fonduri.

Vă invit şi pe voi s-o faceţi. Galantom e o platformă care a mobilizat până acum peste 8000 de oameni şi a adunat 11 milioane de lei pentru cauze sociale mici şi mari, iar acum are nevoie de sprijinul nostru pentru a înălţa un brad colosal, mai mare decât bradul lui Firea din piaţa Constituţiei. În prezent, are peste şaizeci de metri, adică dublu. Take that, brad de tablă de la bâlciul kitsch din bani publici!

Numai că bradul Galantree e un arbore virtual, simbolic, fiecare cracă de-un metru reprezintă o donaţie şi nici un copac în carne şi oase nu a fost vătămat.

Şi dacă e să ne luăm după ce spun cei de la Galantom, fiecare leu sădit la rădăcina acestui arbore de pixeli va mobiliza anul viitor alţi 100 de lei pentru cauzele sociale prezente pe platformă.

Care va să zică, puteţi contribui şi voi aici şi vă puteţi chiombi la frumuseţea coniferă a solidarităţii oengistice. Pentru mai multe informaţii despre proiectul Galantom, clic.

Voiam să le fac prietenilor mei de la Galantom şi un desen hazliu, da-s răcit cobză şi mă doare capul aşa că imaginaţi-vă un desen hazliu cu un brad.

Vasile

Vasile e căpetenia internaţională a bărboşilor (şi a acestui sait). Are multe preocupări, cel puţin în comparaţie cu oamenii care n-au.

Salut, acesta e un mesaj de la fondatorul Utopia Balcanica, Vasile.

În cea mai mare parte, acest sait e opera unui singur om. Pentru a putea rămâne în continuare semi-amuzantă (că gratuită e tot timpul) şi fără bannere cu pastile de penix, Utopia Balcanica are nevoie de ajutorul tău. Îl poţi sprijini pe Vasile pe Patreon sau, dacă eşti CEO la megacorporaţie, aş fi bucuros să fii clientul sau poate chiar sponsorul meu. Un asemenea gest te-ar umple de karmă GARANTAT. Scrie-mi!

În ultimă instanţă, poţi să iei şi un tricou.

Abonează-te

Scriu aici din an în paşti. Acum poţi primi o notificare prin email din an în paşti!
 

Contact

vasile (a rond) utopiabalcanica punct net